De Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB heeft beslist om de disciplinaire zitting omtrent de gestaakte Limburgse derby tussen STVV en KRC Genk op donderdag 7 november te hernemen. Er moeten nog extra getuigen gehoord worden.

Na de pleidooien van bondsprocureur Kris Wagner en de advocaten van STVV en KRC Genk vroeg de commissievoorzitter om de zitting even te schorsen.

Genk had immers gepleit dat scheidsrechter Lawrence Visser en match delegate Jean-François Crucke niet de voorschriften hadden gevolgd om de Limburgse derby van 28 september definitief te staken. Zo zou er geen overleg geweest zijn met de veiligheidsverantwoordelijke van STVV, aldus advocaat Jochem Martens. De landskampioen claimt dat de gevorderde straffen daardoor ook niet van toepassing zijn.

Om één en ander te verifiëren, vraagt de Geschillencommissie Hoger Beroep om extra getuigenissen. Het tuchtorgaan had graag de veiligheidsverantwoordelijke van STVV, maar ook de hoofdverantwoordelijke van de politie gehoord. Daarnaast worden ook extra beelden opgevraagd waarin Genk-doelman Coucke de Truiense supporters zou hebben uitgedaagd.

Beide clubs riskeren een match achter gesloten deuren, een aftrek van twee punten en de maximumboete van 5.000 euro. Daarbovenop vraagt bondsprocureur Kris Wagner om de wedstrijd STVV-Genk zonder publiek opnieuw te laten spelen vanaf de eerste minuut. Die replay achter gesloten deuren is te onderscheiden van de vordering. Met andere woorden, STVV en Genk riskeren eigenlijk twee duels zonder publiek af te werken.