Cercle Brugge heeft zijn eerste wedstrijd onder Bernd Storck niet kunnen winnen. Charleroi profiteerde van het slordige Brugse spel en won makkelijk met 0-3. Morioka, Bruno en Diagne zorgden voor de doelpunten.

De laatste wedstrijd van de 11e speeldag werd op Jan Breydel gespeeld tussen Cercle Brugge en Sporting Charleroi. De bezoekers kwamen al na een vijftal minuten op voorsprong nadat Gholizadeh simpel Morioka bediende. Het bleek het begin van een zeer matige eerste helft van Cercle Brugge.

Rond het half uur profiteerden de bezoekers van balverlies van Kouame. Opnieuw Gholizedeh legde de bal prima opzij, deze keer was het Bruno die de bal tegen de netten trapte. Niet veel later leek de wedstrijd al helemaal beslist toen uitgerekend centrale verdediger Diagne een individuele actie afrondde en zo de 0-3 op het bord trapte.

Na de pauze probeerde Cercle Brugge wel wat meer de wedstrijd in handen te nemen, mede door het feit dat de bezoekers tevreden waren met de voorsprong. Op grote kansen was het wel wachten tot minuut 70. Hazard werd gezocht voor doel, de kleine flankaanvaller won wel het kopduel maar kreeg zijn poging niet tussen de palen.

Uiteindelijk kwam invaller Saadi nog het dichtst bij een doelpunt op de rebound van een poging van Gory. Dessoleil stond zijn keeper echter goed bij en voorkwam het tegendoelpunt op de lijn. De eindstand bleef zo 0-3 in het Jan Breydelstadion. Cercle Brugge blijft op die manier troosteloos laatste terwijl Charleroi wat dichter bij de linkerkolom komt.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Rond minuut 30 profiteert Charleroi van twee domme balverliezen van de thuisploeg. De wedstrijd is zo ook meteen gespeeld.
de MAN
van de match
Gholizadeh toonde zich in de eerste helft en pakte uit met twee assists.
onze MENING
over de match
Cercle Brugge speelde te slordig om aanspraak te maken op punten. In de tweede helft probeerde de Vereniging wel, maar slaagde er niet in om te scoren. Charleroi boekt zo een logische overwinning.