Anderlecht heeft nog eens overtuigend gewonnen. In eigen huis klopte het Sint-Truiden met 4-1. Chadli (2x), Roofe en Kana zorgden voor de goals. Voor Sint-Truiden kon Boli milderen.

Anderlecht nam het in de eerste wedstrijd van coach Vercauteren in eigen huis op tegen Sint-Truiden. Het team van Vercauteren kende een droomstart. Na nauwelijks 5 minuten schilderde Chadli een vrije trap heerlijk over de muur in doel. Anderlecht duwde meteen door. Schmidt kon een poging van Roofe nog pareren. Op de daaropvolgende hoekschop klom Kana het hoogst. De jonge verdediger buffelde de 2-0 in doel. 


Het vertrouwen was er plots bij Anderlecht. Trebel probeerde het met een lob vanop het middenveld, maar mikte net te hoog. Ook Chadli probeerde het vanop afstand, maar Schmidt ging goed plat. Aan de overzijde dreigde Sint-Truiden een eerste keer via Botaka, maar zijn schot miste de juiste richting. 

Anderlecht liet het tempo wat zakken en Sint-Truiden kon wat hoger gaan voetballen. Boli kon uithalen op aangeven van De Ridder, maar hij mikte hoog over. In de slotminuut bediende Boli De Bruyn. Zijn schot miste het nodige venijn om Van Crombrugghe te verontrusten. Ook Boli kon nog koppen, maar scoren lukte niet meer. 2-0 was de verdiende ruststand. 

Het was de thuisploeg die het gretigst uit de kleedkamer kwam. Trebel mikte hoog over. Na tien minuten vond Dewaele Roofe voor doel. Roofe knikte de bal al duikend binnen, maar werd terecht afgevlagd. Aan de overzijde was het wel raak. Invaller Sousa bediende Boli die het leer aan de eerste paal droog tegen de netten knalde. 

Het thuispubliek morde even, maar Roofe smoorde het gefluit al snel in de kiem. Hij rondde een knappe aanval af op aangeven van Chadli. Diezelde Chadli deed een kwartier voor tijd de boeken dicht. Op aangeven van Roofe mikte hij de 4-1 tussen de benen van doelman Schmidt in doel.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Na de aansluitingstreffer begint het thuispubliek te morren. Roofe smoort dat al snel in de kiem met de 3-1.
de MAN
van de match
Chadli effende het pad met een vroeg doelpunt. Na de rust bekroonde hij zijn wedstrijd met een assist en nog een tweede doelpunt.
onze MENING
over de match
Anderlecht startte gretig en trok die lijn door. Sint-Truiden kwam te laat op gang. Een terechte zege voor de thuisploeg.