Zulte Waregem heeft de drie punten gepakt tegen Oostende. Aan het eind van een matige wedstrijd bezorgden Seck en Bruno Esevee een 2-0-zege.

Zulte Waregem, in de derby tegen Kortrijk, en Oostende, thuis tegen Eupen, leden op de vorige speeldag een pijnlijke nederlaag. En dus was het uitkijken wie er het best hersteld was. Franky Dury hoopte alvast met Baudry extra frisheid in zijn elftal te pompen.

Maar dat draaide pijnlijk uit. De centrale verdediger, net terug na zes maanden blessureleed, moest al na tien minuten naar de kant met een blessure aan de neus. Zo moest Pletinckx toch weer snel opdraven. In de periode dat Baudry aan de kant stond, profiteerde Oostende bijna, maar Bossut duwde de poging van Hjulsager over.

Nadien bleven de kansen lange tijd uit. De thuisploeg had het merendeel van het balbezit, maar tot meer dan een schot ver naast van Seck leidde dat niet. Het was aan de overkant Sakala die voor gevaar zorgde. Alleen voor de doelman raakte hij wel niet voorbij Bossut. Meer bracht de eerste helft niet: 0-0.

Ook de pauze waren de kansen erg schaars. De thuisploeg toonde wat meer drang naar voor maar bij de laatste of zelfs voorlaatste pas liep het steeds weer fout. Oostende toonde steeds meer dat het voor het eerst dit seizoen de nul wilde houden. Het kroop steeds verder achteruit.

En dat brak de kustploeg tien minuten voor het einde zuur op. Op een vrije trap van Mensah kon Seck immers de 1-0 scoren met het hoofd.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De goal van Seck. We leken immers in een kansen-arm duel op weg naar een droge 0-0 maar toen zette de boomlange middenvelder zijn hoofd tegen een vrije trap van Mensah.
de MAN
van de match
Lange tijd leek Wout Faes deze titel te gaan krijgen, maar we kiezen toch maar voor Seck. De middenvelder ging voorop in de strijd en scoorde dan ook nog de belangrijke 1-0.
onze MENING
over de match
Of deze match een winnaar verdiende laten we in het midden, maar veel vertrouwen voor de match tegen Club Brugge zal Essevee ook niet hebben opgedaan. Maar de drie punten zijn  uiteraard het belangrijkst.