STVV en AA Gent zijn op Stayen niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel. Vooral in de tweede helft kregen beide ploegen voldoende kansen om te scoren, maar dat uiteindelijk niet.

In een uitgebreide studieronde probeerde vooral AA Gent op zoek te gaan naar een vroeg openingsdoelpunt. Kvilitaia mikte een metertje te hoog, terwijl het onbesuisde schot van David ook geen kader vond.

Nadien sloop er veel afval in het spel van beide ploegen. Het tempo lag te laag waardoor ook de doelkansen schaars waren. Het eerste schot tussen de palen volgde pas in minuut 36, maar Schmidt lag niet wakker van de inzet van Yaremchuk. De beste kans voor de pauze was uiteindelijk voor STVV, Suzuki kwam een teen te kort om de openingsgoal binnen te glijden.

Na de pauze kregen we plots wel doelkansen te zien. Vooral AA Gent sprokkelde een handvol goede pogingen bij elkaar, maar Schmidt speelde een prima partij. De Truiense doelman hield zowel David als Kvilitaia van een gemaakte goal. Vooral de redding op de perfecte omhaal van de Georgiër was om in te lijsten.

In het slot van de partij duwden beide ploegen het aanvalspedaal helemaal in. Depoitre leek op weg naar de 0-1, maar oog in oog met Schmidt geraakte de invaller niet voorbij de doelman. Aan de overzijde redde Kaminski de meubelen op een poging van Boli en knalde De Bruyn van dichtbij over. Eindstand: 0-0.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De misser van Depoitre. De invaller veroverde de bal bij Janssens en kon samen met Kvilitaia alleen op Schmidt afstormen. Depoitre besloot om zelf zijn kans te wagen, maar geraakte in twee pogingen niet voorbij de Japanse doelman. Dat was ongetwijfeld dé grootste kans van de match.
de MAN
van de match
Schmidt. De doelman van STVV hield meermaals zijn netten proper met een knappe redding. Onder meer op de omhaal van Kvilitaia en in de één-tegen-één situatie met Depoitre bracht hij uitstekend redding.
onze MENING
over de match
Beide ploegen, en vooral AA Gent, kregen na de pauze kansen genoeg om de wedstrijd te beslissen. De bezoekers verzuimden te scoren en kregen nog bijna het deksel op de neus.