Op de 13de speeldag in de Jupiler Pro League heeft KV Kortrijk z'n tweede thuisnederlaag van het seizoen geleden. Het verloor met 1-2 van Eupen.

In een matige eerste helft sloegen de bezoekers tweemaal toe en kon KVK, spelend naar zijn favoriete kant, weinig klaarmaken. Nog voor het kwartier dweilde Schouterden de linkerflank af en Bolingi joeg de bal keihard voorbij doelman Bruzzese tegen de touwen. Op het halfuur kopte Bolingi een knappe voorzet van Milicevic heerlijk in doel. Mboyo knalde eens hard naar doel namens de thuisploeg en Verdon zette er zijn hoofd tegen. In de toegevoegde tijd van de eerste helft kreeg Bautista bijna vrije doorgang, maar Bruzzese kwam gepast uit en greep in.

In de tweede helft moest Eupen achteruit, maar toch waren het de bezoekers die de beste kansen kregen. Bolingi kon van dichtbij niet afdrukken en een poging van invaller Marreh op hoekschop werd van de lijn geveegd. KVK acteerde onzuiver in de zone van de waarheid en versierde te weinig echte kansen om Eupen onder druk te zetten. Tot een voorzet van Mboyo van de rechterkant zeven minuten voor tijd in eigen doel werd gewerkt door Blondelle. Ajagun kwam nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar De Wolf pakte zijn plaatsbal klemvast.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het prachtige kopbaldoelpunt van Bolingi, na een dito voorzet van Milicevic.
de MAN
van de match
Bolingi, twee doelpunten en beslissend in het eindresultaat.
onze MENING
over de match
Eupen sloeg keihard toe voor de pauze. De slotfase leek nog even spannend te worden na de aansluitingstreffer, maar KVK overtuigde niet vanavond.