Rode lantaarn Cercle Brugge heeft een tweede overwinning van het seizoen laten liggen. De Vereniging kwam twee keer op voorsprong tegen Moeskroen, maar moest uiteindelijk een puntendeling toestaan.

Cercle nam een verschroeide start en kwam in de openingsminuut al op voorsprong. Hoggas gooide de bal vanop links voor doel en daar kon Peeters na 35 seconden de 1-0 in doel knikken. De rode lantaarn rook bloed en zette vol door en Moeskroen-doelman Vasic moest zich twee keer onderscheiden op pogingen van Gory. In de eerste 10 minuten was Cercle goed voor 6 schoten, waarvan 5 op doel.

Halfweg de eerste helft kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Omoigui glipte door de buitenspelval en liet Hubert kansloos achter. Cercle moest de teugels lossen, maar Moeskroen speelde niet veel meer klaar. De spelers trokken met een 1-1-tussenstand de rust in.

De tweede helft had minder om handen, al bleef Cercle de betere ploeg. Gory toonde zich de meest bedrijvige en was met momenten een ware gesel voor de bezoekende verdediging. Toch leek Moeskroen makkelijk stand te houden, al hadden de bezoekers wel geluk toen in de 71e minuut een poging van Hoggas tegen de lat belandde.

Het bleek echter uitstel van executie. Nauwelijks één minuut later was het dan toch prijs voor de bezoekers. Gory bekroonde zijn puike partij met een knappe kopbal op voorzet van Biancone: 2-1.Cercle had de overwinning binnen handbereik, maar zou ook deze partij de volle buit niet kunnen pakken.

In de slotfase van de partij ging Osabutey tegen de vlakte na contact met een uitkomende Hubert. Scheidsrechter Dierich kende de thuisploeg een doeltrap toe, maar legde de bal na contact met de VAR dan toch op de stip. Mohamed nam het cadeau met beide handen aan en stuurde Hubert de verkeerde richting uit. De wedstrijd eindigde op 2-2.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Nog geen kwartier na de pauze werd Smolders naar de kant gehaald bij de thuisploeg. De jonge middenvelder was pas vlak voor de pauze ingevallen voor een geblesseerde Peeters. Hij liet zich in die korte tijd opmerken met een snelle gele kaart en een dot van een kans.
de MAN
van de match
Gory was een gesel voor de bezoekende defensie en bekroonde zijn wedstrijd met een mooi doelpunt. Aan de overkant hield Vasic zijn ploeg meermaals in de wedstrijd.
onze MENING
over de match
Cercle begon wervelend, maar liet na de voorsprong uit te bouwen. De rode lantaarn verdiende de overwinning, maar Moeskroen sleepte een punt uit de brand.