STVV zet zijn opmars in de Jupiler Pro League verder na een krappe maar verdiende 1-0 zege tegen Oostende, dat voor het laatst wist te winnen op 24 augustus.

Na een knappe 4 op 6 tegen AA Gent en KV Mechelen mochten de Kanaries vol vertrouwen aan de match beginnen. Dat kon niet gezegd worden van KV Oostende, dat slechts 2 punten wist te puren uit zijn laatste 8 wedstrijden. KVO voetbalde vanuit een stevige organisatie en liet de bal aan STVV, dat moeite had om de bezoekende defensie uit verband te spelen.

Voor de rust kon Sint-Truiden slechts één goede kans versieren, maar Suzuki trapte over. In de omschakeling kon ook KV Oostende één keer dreigen. Schmidt pareerde een kopbal van Sakala.

Zelfde scenario na de rust? Nee, want STVV slaagde er snel in de ban te breken. Eerst werd een goal van Boli nog afgekeurd wegens buitenspel, maar luttele minuten later was er geen reden om het feest te vergallen. Na balverlies van Canesin kon Sousa zich doorzetten. Die slingerde de bal voor doel, waar Suzuki volledig vrijstaand de 1-0 kon binnenkoppen.

STVV kreeg nog enkele uitgelezen kansen om er 2-0 van te maken, maar in de zone van de waarheid waren de Kanaries te onzorgvuldig. KV Oostende kon zelfs amper of niet in de zone van de waarheid opduiken. Schmidt werd in de tweede helft nooit echt op de proef gesteld en dus was 1-0 de logische eindstand.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De kopkans van Sakala in de 25ste minuut en de daaropvolgende schitterende redding van Schmidt. Als KVO op voorsprong had kunnen komen, hadden we uiteraard een heel andere match gekregen...
de MAN
van de match
Yuma Suzuki was woensdag tegen KV Mechelen al goed voor de winning goal en was nu opnieuw de man die de 3 punten pakte voor de Kanaries.
onze MENING
over de match
STVV mag na een 7 op 9 naar boven beginnen kijken in het klassement. KV Oostende zit met 2 op 27 in de hoek waar de klappen vallen en speelt duidelijk zonder vertrouwen.