KV Mechelen en Charleroi hebben de punten gedeeld na een 2-2 gelijkspel. Beide ploegen scoorden hun doelpunten in een spektakelrijke eerste helft.

In een vermakelijke eerste helft kwam Charleroi vroeg op voorsprong. De eerste beste counter van de bezoekers leverde meteen een doelpunt op van Rezaei. Lang kon Charleroi echter niet genieten van de snelle openingsgoal. Op het kwartier knalde Kaya de gelijkmaker staalhard binnen.

Ook nadien bleef de spektakelbarometer in het rood staan. Een doelpunt van De Camargo werd afgekeurd, terwijl de bal aan de overkant vlak voor de doellijn weggewerkt werd. Op dat moment moest de wereldgoal van Nurio nog volgen. De linksachter pegelde een afgeslagen hoekschop staalhard in de bovenhoek. De bezoekers stonden opnieuw op voorsprong en Nurio had zijn sollicitatie voor 'Doelpunt van het jaar' beet.

KV Mechelen bleef echter niet bij de pakken zitten. Na een fout van Diandy mocht Storm vanop de penaltystip voor de gelijkmaker zorgen. De middenvelder stuurde Penneteau de verkeerde kant uit: 2-2 bij de pauze.

Ook na de pauze leken beide ploegen op hetzelfde elan door te gaan. Vooral KV Mechelen ging nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, maar Penneteau ontpopte zich tot held van de bezoekers. De doelman greep goed in op een vrije trap van Kaya. Even later redde hij bovendien de tweede strafschop van Storm.

Nadien leek het vet van de soep aan beide kanten. De vermoeidheid nam de overhand waardoor de slordigheden zich opstapelden. Aan echte grote doelkansen geraakten KV Mechelen en Charleroi niet meer. Beide ploegen moeten genoegen nemen met een punt.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De gemiste strafschop van Storm. KV Mechelen drukte na de pauze door op zoek naar de voorsprong, maar Storm kreeg zijn tweede penalty niet voorbij Penneteau. De doelman koos ditmaal de juiste hoek en hield zijn ploeg overeind.
de MAN
van de match
Penneteau. De doelman van Charleroi was vooral na de pauze belangrijk voor zijn team. Hij bracht prima redding op een vrije trap van Kaya en stopte even later de penalty van Storm.
onze MENING
over de match
De match tussen KV Mechelen en Charleroi was bijzonder aangenaam om volgen. Vooral in de eerste helft kon het publiek smullen van beide ploegen. KV Mechelen verdiende op basis van de kansen misschien wel meer dan één punt.