Paarswit kon zich geen betere start inbeelden, want Chadli zorgde in de openingsfase al snel voor de 0-1. Anderlecht miste nadien de kansen op de dubbele voorsprong en in de tweede helft maakte Larin gelijk na een flater van Zulj. Toch konden de Brusselaars het tij nog keren, want Roofe tikte de winnende 1-2 tegen de netten.

Mits winst kon Anderlecht opnieuw wat aansluiting vinden bij de hogere regionen, maar dan diende het dus wel eerst voorbij Zulte Waregem te raken. Geen makkelijke klus tegen een ploeg die het goed doet de jongste weken, maar toch kwamen de Brusselaars al vroeg op voorsprong. Roofe had een prima doorsteekpass in huis richting Chadli en die deed het opnieuw voor paarswit: 0-1 na amper vier minuten! Via Sambi en Saelemaekers werd het zelfs bijna 0-2, maar de geruststellende treffer kwam er (nog) niet. Ook Chadli kwam nog dicht bij een tweede doelpunt, maar Bossut had een geweldige reflex in huis.

De dubbele voorsprong bleef dus uit voor Anderlecht en zo rook ook Zulte Waregem zijn kans om in de wedstrijd te blijven. Larin kreeg de beste kans voor de bezoekers, maar hij trapte van dichtbij op het lichaam van Van Crombrugge. Essevee voetbalde wel aardig mee, maar dat was meteen ook het enige echte wapenfeit van de thuisploeg in de eerste helft. De troepen van Vercauteren konden zo met een krappe voorsprong de rust in.

Na de pauze kwam Essevee met wat meer aanvalsdrang uit de kleedkamer. Toch kwamen beide ploegen maar heel moeilijk aan kansen. Er was veel te weinig tempo en het middenvelspel nam de bovenhand. Daardoor kregen de aanwezige toeschouwers een bijzonder matige partij te zien. Anderlecht was tevreden met de voorsprong en Zulte Waregem was niet sterk genoeg om het tij te keren. Eén keer kon Pletinckx een te zwakke kopbal richting doel versturen, maar daar had Van Crombrugge geen enkele moeite mee. Een kwartier voor tijd kwam er dan toch eens wat animo in de wedstrijd. De pas ingevallen Zulj verloor veel te makkelijk bal voor eigen doel, Larin kon profiteren en knalde de gelijkmaker tegen de netten: 1-1!

Het thuispubliek begon er terug in te geloven, maar toch viel het doelpunt plots terug aan de overkant. Ditmaal deed Zulj het wél goed. Hij tikte knap door tot bij Roofe en, weer hij, werkte rustig af. Zo kwam Anderlecht tien minuten voor tijd toch terug op voorsprong en de nieuwe domper kwam Essevee niet meer te boven. Paarswit wint zo de belangrijke uitwedstrijd aan de Gaverbeek en schuift langzaam op naar boven...

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Anderlecht maakte het verschil in het begin én het einde van de partij. Paarswit leek op weg naar een nieuw gelijkspel, maar in de slotfase zorgde alweer Roofe toch weer de zege: 1-2!
de MAN
van de match
Zoals elke wedstrijd maakten Chadli en Roofe het verschil. Vandaag krijgt Roofe de eer van 'man van de match'. Hij maakte niet alleen het winnende doelpunt, maar hij zorgde ook voor de prima assist op de 0-1.
onze MENING
over de match
We kregen een bijzonder flauwe wedstrijd te zien. Veel te weinig kansen, weinig animo en tempo. Beide ploegen speelden niet hun beste wedstrijd, maar wat Anderlecht betreft zijn de drie punten het belangrijkst. Paarswit blijft stilaan opschuiven richting de topzes.