Cercle Brugge heeft voor het eerst sinds 24 augustus nog eens kunnen winnen. De Bruggelingen klopten STVV in eigen huis met 2-1. Het winnende doelpunt van Saadi viel pas in minuut 89.

Cercle Brugge begon gretig aan de wedstrijd. Het vroege openingsdoelpunt van Hoggas werd wel terecht afgekeurd vanwege handspel. STVV kwam pas halverwege de eerste helft op gang. Boli en Suzuki kregen hun pogingen echter niet binnen het kader.

Tien minuten voor de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong. Hoggas had ditmaal geen helpende hand nodig, want via een uitstekende vrije trap was doelman Schmidt kansloos: 1-0. De bezoekers reageerden nog voor de pauze via Boli en Sousa, maar beide heren waren niet scherp in de afwerking.

Meteen na de pauze stond het vizier van Boli wel goed afgesteld. De aanvaller kreeg een zee van ruimte op hoekschop en kopte de gelijkmaker simpel binnen: 1-1. Het antwoord van Cercle liet echter niet lang op zich wachten. Gory trapte de thuisploeg al snel terug op voorsprong, maar de videoref keurde het doelpunt voor nipt buitenspel af. Aan de overkant redde Taravel de meubelen op een schot van Sousa.

In het slot van de wedstrijd gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer. Vooral Cercle drong aan, maar de thuisploeg kwam niet verder dan enkele afstandspogingen. Het leek opnieuw niet te lukken voor de Bruggelingen, maar daar besliste Saadi anders over. De invaller stond amper één minuut op het veld, maar met een rake kopbal kroonde de spits zich wel tot held van de avond. Via de binnenkant van de paal legde hij de 2-1 eindstand vast. Het is voor coach Storck zijn eerste zege aan het roer van Cercle Brugge.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het winnende doelpunt van Saadi. De invaller was de verlosser van dienst. Cercle Brugge ging in het slot van de partij op zoek naar de zege en via Saadi kreeg de thuisploeg loon naar werken.
de MAN
van de match
Biancone. De rechtsachter van Cercle Brugge speelde een uitstekende wedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend liet hij mooie dingen zien. Bovendien tekende Biancone ook voor de beslissende assist bij het doelpunt van Saadi.
onze MENING
over de match
De opluchting in het Brugse kamp is enorm na de late goal van Saadi. De thuisploeg speelde een prima wedstrijd met veel inzet en vechtlust. Cercle wordt daarvoor uitstekend beloond.