Antwerp heeft Club Brugge zijn eerste seizoensnederlaag toegediend, het werd 2-1. Mbokani en Lamkel Zé draaiden na rust de rollen om. Schrijvers had Club Brugge voor de rust op voorsprong gebracht.

Op de laatste speeldag van de heenronde in de reguliere competitie maakte Club Brugge de verplaatsing naar Antwerp. Na het debacle in de Champions League leek Club Brugge even te moeten zoeken naar zijn spel. Mede door het hevige, kortopzittende Antwerp kwam het in de eerste tien minuten nauwelijks aan voetballen toe.  


Wanneer dat toch eens lukte leverde dat meteen een doelkans op. Schrijvers maakte de bal knap vrij en speelde goed samen met Okereke. Bolat had twee pogingen nodig om het schot van Schrijvers te pakken. Antwerp moest de druk laten zakken en kon zelf geen kansen versieren. Na 25 minuten stuurde Vormer Tau het hoekje in. Tau behield het overzicht en vond Schrijvers, die de bal in doel devieerde. 

Op het half uur toonde de thuisploeg zich een eerste keer. Miyoshi sneed naar binnen en schoot een dikke meter naast. Even later vond Miyoshi Mbokani voor doel. Hij schoot het leer hard naast de goal van Mignolet. Vijf minuten voor de pauze moesten de spelers al eens naar binnen wanneer de supporters van Antwerp enkele voorwerpen het veld opgooiden. De korte hervatting had geen invloed meer op de score, 0-1 was de ruststand.

De tweede helft begon een pak beter voor de thuisploeg. Mbokani forceerde op eigen houtje een lichte strafschop. De aanvaller van Antwerp zette hem zelf kalm om: 1-1. Club Brugge antwoordde met een zwak schotje van Schrijvers. Antwerp deed het beter dan voor de pauze. Lamkel Zé was een voortdurende gesel voor Kossounou, die deze week Mbappé nog aan banden legde.

Even voorbij het uur versnelde Lamkel Zé nog eens op links. Hij liep Kossounou eruit en zette de bal hard en laag voor doel, waar Sobol de bal ongelukkig in eigen doel verlengde.Club Brugge reageerde meteen. Schrijvers vond Vanaken, die via Hoedt maar net over besloot. Even later haalde Dennis de achterlijn, maar hij vond geen ploegmaat voor doel. 

Een kwartier voor tijd kopte Openda goed door tot bij Schrijvers. Oog in oog met Bolat besloot Schrijvers wild over. In de slotfase bracht Sobol op de lijn redding op een poging van Mbokani. Aan de overzijde stond Buta in de baan van de schicht van Vanaken. Er kwam nog een zwakke poging van Diatta, maar gescoord werd er niet meer. 2-1 was de eindstand. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Meteen na de rust gaat Mbokani neer in de zestien meter. Hoewel er geen of toch heel licht contact is grijpt VAR niet in. Mbokani zet de strafschop zelf om.
de MAN
van de match
Lamkel Zé was gedurende de hele partij een kwelduivel voor Club Brugge en vooral voor Kossounou. Na een geweldige rush zorgde hij voor de 2-1. 
onze MENING
over de match
Club Brugge was voor de pauze de ploeg met het meeste doelgevaar. Na de pauze was dit in evenwicht. Een nederlaag lijkt streng voor Blauw-Zwart.