Laaggeklasseerden Waasland-Beveren en Cercle Brugge houden elkaar in hét degradatieduel van de speeldag in evenwicht op de Freethiel. Uitgerekend rechtsachter Biancone eiste een opvallende hoofdrol op. Ontdek hieronder waarom.

Drie punten bedroeg de kloof tussen rode lantaarn Cercle Brugge en de voorlaatste Waasland-Beveren voor aanvang van de partij. Bernd Storck zag dat terecht als een extra stimulans. Want een vertimmerd Waasland-Beveren zonder Vukotic, Moren, Kobayashi en Dierckx begon twijfelend aan de wedstrijd. Daarbij kwam nog dat de Leeuwen dit seizoen de slechtste thuisreputatie hadden opgebouwd. Idriss Saadi, twee weken geleden nog matchwinnaar tegen STVV, voelde dat. De geel-blauwe verdediging had in de beginfase een serieuze kluif aan de Algerijn. 


Na bijna vijf minuten dook hij al in de rug van Caufriez op en vond hij Jackers op zijn weg. Al deed de brok beton dat wel vanuit buitenspel. Vijf minuten later kwam de thuisploeg dan toch gevaarlijk piepen. Meer dan piepen, want Koita maakte tegenstander Biancone gewoonweg belachelijk met een heerlijke passeerbeweging. De Belg schoot de bal hard voorlangs naast. Amper twee minuten later mochten de Oost-Vlamingen toch vieren. Wiegel begeleidde een bal over alles en iedereen tot bij Sula en met wat hulp van bovenaf kreeg de Belg van Kosovaarse afkomst het leer voorbij goalie Hubert. Zijn eerste van het seizoen. Cercle al vroeg met de rug tegen de muur. 

En vanaf dan zat er niets anders op dan knokken, knokken en nog eens knokken. Soms werd dat net wat té letterlijk genomen. Jubitana bracht eerst op een laffe wijze Taravel ten val en even later kwam Peeters veel te laat in op Koita. Beiden kregen terecht geel en Taravel moest zelfs naar de kant met een zere rug. De kapiteinsband ging dan naar Kylian Hazard, maar die nam zijn ploeg allesbehalve op sleeptouw. Stef Peeters schoot vlak voor rust een eerste keer binnen het kader, maar dat was het dan ook de eerste periode. 

In de tweede helft waren het wel de bezoekers die gezwind uit de kleedkamers kwamen. Stef Peeters vond in minuut 49 de vrijstaande Saadi aan de penaltystip, maar die had zijn torinstinct klaarblijkelijk in Brugge gelaten. Aan de overkant had Koita last van hetzelfde probleem. Na balverlies van Omolo kon de Belg met het leer aan de haal. Dekuyper trok en sleurde langs alle kanten aan het nummer 17, maar ook dat mocht niet baten. Koita deed alles goed. Alleen ging het schot net als in het eerste bedrijf voorlangs. 

Dat zouden de Waaslanders zich nog gaan beklagen, want iets voorbij het uur pakte Biancone uit met een fikse, afgemeten poeier. De Fransman kapte Foulon eenvoudig uit en met links volgde er dan een verschroeiende uithaal die mooi in de bovenhoek belandde. Een 1-1 die toch wat uit de lucht kwam vallen en erg veel pijn deed voor de strijdende thuisspelers. Zoveel pijn dat ze er niet meer in slaagden nog te voetballen. Met de 1-1 eindstand schiet nochtans vooral Cercle Brugge niets op. Na de hoopvolle winst tegen STVV is dit een nieuwe opdoffer voor Bernd Storck en zijn team. Want de driepuntenkloof met geel en blauw staat er ook na speeldag zestien nog steeds. 
MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 1-1 van Giulian Biancone. Een rechtsback die met links vanop ongeveer twintig meter binnenknalt. Ronduit straf. 
de MAN
van de match
Aboubakary Koita. Met zijn flitsen is de ongelooflijk snelle vleugelspeler een gesel voor elke verdediger. Ook nu hadden Biancone en co het knap lastig met de vinnige Belg. 
onze MENING
over de match
Al bij al een billijk gelijkspel. Waasland-Beveren creeërde meer en concretere kansen, maar zoals steeds draait het in voetbal om efficiëntie. Dat hebben we vandaag nog maar eens gezien.