Anderlecht heeft op eigen veld duur puntenverlies geleden. Tegen Kortrijk bleef het steken op een scoreloos gelijkspel.

Kortrijk wilde in Anderlecht een einde maken aan een zwakke reeks en Vanderhaeghe koos daarvoor om zes wijzigingen door te voeren. Zo maakte verdediger Tuta zijn debuut en verzeilden Van der Bruggen en Hornby op de bank. Bij de thuisploeg minder reden om te wisselen. Alleen Dewaest nam zijn plaats weer in na een blessure, Sardella maakte plaats.

Kortrijk stak na amper één de neus aan het venster met een voorzet die Kana opruimde, maar trok nadien een stevige muur op. Anderlecht monopoliseerde de bal maar de kansen waren schaars en klein. Saelemaekers trapte ver naast en zag een poging afgeblokt en Chadli mikte hoog over.

Aan de overkant kreeg Mboyo de beste kans. Hij kon een knappe voorzet van D'Haene niet voorbij van Crombrugge koppen. Het sein voor Anderlecht om het gas toch een beetje in te duwen. Chadli zette Gobulovic in de wind en trof het zijnet. De Rode Duivel mikte ook nog een vrije trap over. Met de rust in zicht was er toch weer een kans voor Kortrijk. Na zwak verdedigen trapte Kagé op van Crombrugge.

Na de pauze opende Anderlecht wel snedig.  Jakubech redde een poging van Dewaele en keerde ook een schuiver van Roofe. De thuisploeg kwam in één fase zelfs drie keer dichtbij een goal maar Saelemaekers, Roofe en Sambi kregen de bal niet in doel.

Nadien herstelde de bezoekers wel weer het evenwicht. Al waren de kansen voor Kortrijk wel minder goot dan voor de rust. De schoten van Ocansey en Mboyo konden van Crombrugge niet in verlegenheid brengen.

Anderlecht voelde dat de tijd begon te dringen en Vercauteren bracht Sardella en Doku. Het was verrassend die eerste die meteen voor gevaar zorgde met een knappe rush maar Roofe sprong slecht om met de geboden kans. Tien minuten voor het eind was Chadli het eindstation van een mooie aanval over Sambi en Saelemaekers, maar de Rode Duivel werd gestuit door Jakubek.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Tien minuten voor het einde kreeg Chadli dé kans om Anderlecht drie punten te bezorgen, maar de man, die al zo vaak beslissend was, faalde dit keer.
de MAN
van de match
We gaan dan maar voor Mboyo die alleen voorin een nuttige partij speelde.
onze MENING
over de match
Een match waarin Anderlecht toonde dat het nog steeds moeilijk heeft met goed georganiseerde ploegen. De beste kansen waren voor de rust zelfs voor Kortrijk. Na de pauze probeerde Anderlecht het wel maar was het oonnauwkeurig in de afwerking.