Zonder veel moeite en hoogstaand spel heeft Charleroi in eigen huis een simpele zege geboekt tegen Waasland-Beveren. De Zebra's haalden het met 2-0.

De bezoekers namen het meeste initiatief in de beginfase en dat was toch enigszins verrassend. Tshibola en Vukotic trapten ruim over. Bij de eerste kans voor Charleroi in minuut 27 was het meteen raak: Pirard loste een schot van Gholizadeh en Rezaei trapte de rebound van dichtbij binnen. De Carolo's leken wakker en Pirard tikte een schot van Bruno in hoekschop. Fall werd op de rechterkant op snelheid in het straatje gestuurd en zijn voorzet was perfect voor Rezaei die z'n tweede van de avond maakte. Met die score gingen we rusten.

Na rust kregen we amper iets te zien. Rezaei ging op wandel en trapte voorlangs. Oog in oog met Pirard trapte Fall op de doelman. In het slot kwam Waasland-Beveren toch twee keer piepen: Schryvers werkte via z'n scheenbeen over en invaller Durmishaj trapte na een voorzet van de linkerkant op de paal. Ilaimaharitra ontsnapte nog aan rood, Charleroi won verdiend met 2-0 en zit helemaal op kruissnelheid voor Play-Off 1.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De matige tussenkomst van Pirard op het schot van Gholizadeh waarna Charleroi op voorsprong kwam dankzij Rezaei.
de MAN
van de match
Rezaei. Twee goals en na zijn passage bij Club Brugge heel helemaal in topvorm.
onze MENING
over de match
Charleroi moet niet goed spelen om uitgekookt en dodelijk efficiënt te zijn. Counteren is deze ploeg op het lijf geschreven. De bal geven ze het liefst aan de tegenstander, om die vervolgens te frustreren met hun uitstekende organisatie.