Standard maakt pas in minuut 92 het verschil tegen Cercle Brugge! Het was een invaller die Standard in extremis over de streep trok. Ontdek hieronder over wie het gaat.

Het Standard van Michel Preud'homme stond voor aanvang toch onder een lichte druk. Want die andere Waalse ploeg en grote rivaal Charleroi deed het de laatste wedstrijden meer dan behoorlijk. Karim Belhocine heeft van Charleroi een goed geoliede machine gemaakt. Met 16 op 18 zetten ze gisteren al ferm druk op de Rouches. Het eerste minikansje kwam dan ook van een Cercle-voet. Gelegenheidskapitein Kylian Hazard dwong Bodart tot een oprapertje. 


Net voor het kwartier kwam Standard dan toch eens piepen. Cimirot probeerde het vanuit de tweede lijn en Hubert moest de knaller al vlug lossen. Oulare lag op de loer, maar kon de bal in de herneming niet laag houden. Zes minuten later was het aan de andere kapitein genaamd Paul-José Mpoku. De middenvelder deed iets wat hij niet al te vaak doet. Als een volleerde spits de open ruimte inlopen en zo op Hubert afstormen. De paal was zijn deel. Al stond de Congolees wel buitenspel. 

Al moesten de rood-witte aanhangers niet al te lang wachten tot de netten voor de eerste keer trilden. Het was weer Mpoku die zich net voor het half uur van zijn tegenstander ontdeed. Carcela breidde dan een leuk vervolg met een mooie poort. Via Oulare kwam het leer weer bij beginstation Mpoku en die bracht op de gepaste snelheid laag voor voor de inlopende Amallah. Ook hij bracht de Romelu Lukaku in zichzelf naar boven en schoof als een goaltjesdief aan de eerste staak binnen. 1-0 en Standard op rozen. Een voorsprong die voor de rust niet meer in gevaar kwam. 

In de tweede helft probeerde Cercle Brugge dan toch maar een vuist te maken. Coach Bernd Storck zei het voor de wedstrijd al. "Ondanks de winst van KV Oostende hebben we niets te verliezen." Dat toonden de Cerclisten ook in minuut 55. De Vereniging zette een mooie aanval op op de rechterflank en Peeters wachtte geduldig af aan de tweede paal. De spelverdeler en topscorer van Cercle nam de bal goed op de volley, maar een rode muur voorkwam de 1-1. 

Voor de mannen uit de Vurige Stede bleef het vertoon vooral beperkt tot de krappe voorsprong behouden. Oulare en Mpoku gingen na ruim een uur naar de kant en toen verdween de creativiteit helemaal. Cercle putte wat moed en in minuut 75 kon het eindelijk juichen. Weer Peeters leverde een voorzet van hoog niveau af en via het hoofd van Panzo haalde Omolo een retro boven. Bodart werd zo tegenvoets geklopt. Met de 1-1 kregen de West-Vlamingen hernieuwde moed. 

Want nog geen twee minuten later had het eigenlijk altijd 1-2 moeten staan. Lyle Foster speelde met Zinho Vanheusden en de knal van die eerste likte de binnenkant van de paal. De hele Cercle-bank sprong al recht, maar tevergeefs. Toch gaven de groenhemden niet op. Ze bleven strijden voor de o zo nodige drie punten. Panzo en Saadi kregen nog grote kansen, maar uiteindelijk viel het kwartje nog naar de andere kant. Invaller Felipe Avenatti bracht Standard in minuut 92 nog naar het delirium. Cercle zette alles op de aanval en dat bekochten ze cash. Preud'homme en co wippen zo weer naar plaats twee. Groen en zwart blijft troosteloos laatste. MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Avenatti scoort de winning goal in minuut 92. 
de MAN
van de match
Felipe Avenatti. Invallen in minuut 64 en de coach lik op stuk geven. Beter kan niet. 
onze MENING
over de match
Een gevleide overwinning voor Standard. Het laatste kwartier walste Cercle figuurlijk over de Luikenaars, maar de realiteit is dat Avenatti geen genade kende.