Gent heeft in eigen huis met 2-0 gewonnen van Zulte Waregem. Bezus en Yaremchuk waren de twee doelpuntenmakers en Gent nestelt zich weer wat vaster in de top zes.

Het duurde niet lang vooraleer Bezus zijn ploeg op voorsprong zette. Na een rommelige fase rolde de bal in zijn voeten en hij haalde verschroeiend uit. Daarna zagen we veel doelpunten, die ook afgekeurd werden. Yaremchuk scoorde drie keer in de eerste helft, maar slechts één was geldig. Zijn eerste goal werd terecht afgekeurd wegens duidelijk buitenspel. Zijn tweede goal werd ook afgekeurd, maar het was zeer nipt dus de VAR controleerde de fase. Buitenspel was het oordeel en weer niet voor de spits van Gent. Derde keer goede keer dan voor Yaremchuk. Na een scherpe steekpass van Odjidja komt de Oekraïner alleen voor Bossut en de spits twijfelde niet. 2-0 voor Gent. Het leek er op dat we met deze stand ook de rust ingingen, maar Larin kon de aansluitingstreffer maken. Al was die vreugde van korte duur. Ook de spits van Zulte Waregem stond buitenspel. Beide ploegen gingen rusten met een 2-0 voorsprong voor Gent. 

De tweede helft begon bijna even interessant als de eerste. Zulte Waregem wou een penalty na vermeend handspel van Lustig, maar Lardot bleef, na te gaan kijken naar de beelden, bij zijn eerste beslissing. Daarna controleerde Gent de wedstrijd en zagen we een stuk minder kansen dan in de eerste helft. Berahino kwam nog zeer dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij verkwistte de grote kans. Gent wint zo in eigen huis met 2-0 van Zulte Waregem. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
Toen het doelpunt van Larin terecht werd afgekeurd voor buitenspel was dat het derde afgekeurde doelpunt van de avond. Puik werk van de lijnrechters. 
de MAN 
van de match
Roman Yaremchuk scoorde drie keer, maar staat slecht één keer op het scorebord. De spits van Gent zowel onside als offside zeer efficiënt. 
onze MENING 
over de match
Vooral in de eerste helft was Gent duidelijk de betere ploeg. Zulte Waregem kreeg enkele kansen, maar greep deze niet. Gent wint verdiend.