Hannes Wolf heeft voor de eerste keer gewonnen met Genk. De Limburgers wonnen op het veld van hekkensluiter Cercle Brugge met 1-2.

Na een lange studieronde kwam de eerste dreiging van de bezoekers. Berge nam het Brugse doel een eerste keer onder vuur, maar Hubert zag de bal recht in zijn armen belanden. Nadien begon Cercle Brugge de lakens naar zich toe te trekken. Vandevoordt moest een afgeweken schot uit zijn benedenhoek duwen.

Tien minuten voor de pauze viel het openingsdoelpunt plots uit de lucht. Ito draaide fluks weg, maar leek vervolgens te overhaast te trappen. De bal week echter af op het lichaam van Donsah, waardoor Hubert kansloos was: 0-1 bij de pauze na een kansarme eerste helft.

Ook na de rust bleven de doelkansen schaars. Op het uur zette Cercle Brugge de turbo toch eens aan. Genk werd achteruit gedrukt, maar kon tweemaal op Vandevoordt rekenen om de meubelen te redden. De jonge doelman moest zich even later wel gewonnen geven op een afgeweken schot van Somers: 1-1.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de verdiende gelijkmaker. Amper vijf minuten na de goal van Somers zorgde Berge immers opnieuw voor de Genkse voorsprong. De Noor trapte een afgeslagen voorzet proper in het hoekje. Cercle Brugge probeerde nadien op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg kon Vandevoordt amper bedreigen. De eerste drie punten voor Wolf zijn binnen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 1-2 van Berge. Cercle Brugge werd in de tweede helft alsmaar sterker en scoorde ook de verdiende gelijkmaker. Die goal had voor een boost kunnen zorgen, maar Berge deed de Brugse hoop al snel terug verstommen.
de MAN
van de match
Berge. De Noor speelde opnieuw zijn wedstrijd. Zijn derde goal van het seizoen zorgde bovendien voor drie belangrijke punten voor Genk.
onze MENING
over de match
Genk kon op het veld van de hekkensluiter niet overtuigen. De Limburgers speelden veel te slordig. Cercle Brugge had minstens een punt verdiend, maar blijft opnieuw met lege handen achter.