Op speeldag 19 van de Jupiler Pro League heeft Charleroi in eigen huis met 3-0 gewonnen tegen Cercle. Hiermee blijven de Bruggelingen laatste en de Zebra's stevig in de top zes.

Henen verdrong Fall naar de bank bij Charleroi en met de Tunesische international Hassen stond bij Cercle een nieuwe doelman tussen de palen, ter vervanging van de geblesseerde Hubert. In de achtste minuut waren de bezoekers niet bij de les op een snelle inworp van Rezaei tot bij Gholizadeh, die vond Bruno en de ex-speler van Anderlecht schoof binnen. Meteen daarna was Gholizadeh met een knal dichtbij de tweede treffer, maar Hassen dook in hoekschop. Daarna kregen we lange tijd amper iets te zien, behalve een lelijke tuimelpartij van doelman Penneteau van de Zebra's. Een rollertje van Stef Peeters leverde amper gevaar op en een voorzet van Nurio werd in laatste instantie nog afgeblokt in hoekschop door Biancone.

Lang mocht Cercle niet hopen na de pauze, want een één-tweetje tussen Gholizadeh en Morioka werd door de Iraniër met een kattenpootje voorbij Hassen gewerkt. Cercle had terug in de match kunnen komen met een poging van Peeters, maar die strandde op de paal. Niet veel later belandde een voorzet van opnieuw Peeters tegen de buitenkant van de paal, maar dat was veel minder gevaarlijk. De match kabbelde naar het einde en de ingevallen Fall rondde op snelheid nog doelman Hassen en legde simpel binnen.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De snelle inworp van Rezaei, die iedereen bij Cercle verraste en de 1-0 inleidde.
de MAN
van de match
Gholizadeh. Begint steeds beter z'n draai te vinden. Goed voor een assist en een doelpunt.
onze MENING
over de match
Amper werk voor de doelmannen in deze wedstrijd, maar drie flitsen beslisten de match in het voordeel van de uiterste efficiënte Carolo's, hun handelsmerk dit seizoen.