Cercle Brugge heeft een derde overwinning van het seizoen gepakt. Tegen Zulte Waregem haalde de rode lantaarn het dankzij goals van Foster en Gory met 2-0.

Na een zware 0 op 9 kreeg Cercle Brugge ook nog eens een ploeg in vorm op bezoek: Zulte Waregem. De thuisploeg moest het ook nog eens doen zonder Taravel. De Belder keerde wel terug uit blessure en was meteen kapitein. Essevee leefde op een wolk na 9 op 12 en de kwalificatie voor de halve finales van de beker.

Toch was het Cercle dat het best uit de startblokken kwam. Peeters schoot al na twee minuten hard op Bossut en dat bleek de voorbode van enkele uitstekende kansen. Gory trapt van dichtbij op de onderkant van de lat en Dabila kopte een huizenhoge kans zo maar over. Cercle toonde zo nog maar eens dat het efficiëntie mist.

Zulte Waregem kwam moeilijk onder stoom maar had ook zijn bal op de lat. Larin krulde een bal richting de tweede paal maar die viel net te laat en dus op het doelhout. De bezoekers namen de match stilaan in handen en...

Zag dan Cercle Brugge toch op voorsprong klimmen. Hoggas zette de aanval op, Forster nam over en vloerde na een één-twee met De Belder Bossut in de verre hoek. Essevee was aangeslagen en slaagde er niet meer in om voor de rust iets terug te doen: 1-0.

Dury greep in bij de rust en bracht Zarandia en Oberlin, maar veel veranderde dat niet aan het spelbeeld. Essevee had wel iets meer de bal, maar kansen leverde dat amper op. Een schot voorlangs van De Fauw was lang de enige (halve) kans.

Pas in de slotfase drongen de bezoekers nog aan, maar de verdediging van de vereniging stond als een huis. Larin kon een keer kopen, maar vond verdediger Panzo op zijn weg. De beste kansen waren zelfs nog voor Cercle. Invaller Somers testte Bossut twee keer. Bij zijn tweede poging trapte Hoggas de rebound pardoes op ploegmaat Gory.

Die misser brak de thuisploeg wel niet duur op want in de extra tijd maakte Gory toch nog een tweede goal. De 2-0 leverde Cercle een derde overwinning op. Met elf punten vind het weer aansluiting onderaan het klassement.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
We kiezen voor de openingsgoal. Cercle had al heel wat kansen laten liggen en leek stilaan in moeilijkheden te komen, toen Foster toch de score wist te openen na een knappe aanval.
de MAN
van de match
Kevin Hoggas zette niet alleen de aanval op die leidde tot de 1-0, hij was en voortdurende gesel voor de bezoekers. Balvast met een klare kijk. Moeilijk te begrijpen dat hij zijn basisplaats een tijdje kwijt was.
onze MENING
over de match
De zege van Cercle Brugge was verdiend. De thuisploeg speelde een degelijk match maar het was toch vooral Essevee dat ver onder zijn gebruikelijke niveau bleef. Zat de bekermatch tegen Charleroi nog in de benen of het hoofd?