De Slag om Vlaanderen tussen AA Gent en Club Brugge is zonder winnaar geëindigd. Na een uitstekende tweede helft bleven beide teams steken op een 1-1 gelijkspel.

De match begon meteen met een rotvaart. AA Gent zette Mignolet binnen tien minuten al twee keer aan het werk, maar de doelman stond steeds pal op de pogingen van Yaremchuk. Aan de overkant profiteerde Tau bijna van een foutje van Odjidja, de Zuid-Afrikaan mikte in het zijnet.

Nadien verwaterde het spel, net als de Gentse grasmat. Beide ploegen speelden te slordig om nog doelkansen bij elkaar te voetballen. De 0-0 ruststand was dan ook geen verrassing.

Na de pauze was er wel meer vuurwerk te zien. De Ketelaere en Yaremchuk vergaten hun ploeg echter op voorsprong te trappen. Die klus klaarde Dennis even later wel. De Nigeriaan liet Kaminski kansloos achter na een stevige kopbal.

De Gentse reactie liet even op zich wachten, maar nadien kwam de thuisploeg gevaarlijk opzetten. Mignolet hield Club eerst nog recht op een schot van Kums, maar moest zich even later wel gewonnen geven. Na een knappe aanval scoorde Odjidja de 1-1 gelijkmaker. Gent leek door te drukken, maar Kums trof de lat. Aan de overzijde geraakte Diatta ook niet meer voorbij Kaminski.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De bal tegen de lat van Kums. AA Gent had net de 1-1 gelijkmaker gescoord en leek op weg om Club Brugge helemaal kopje onder te duwen. Kums zorgde daar bijna voor, maar de deklat stond in de weg.
de MAN
van de match
Mohammadi. De Gentse linksachter speelde een erg sterke wedstrijd. Hij hield zich goed staande tegenover Diatta en Dennis. Bovendien legde hij enorm veel kilometers af.
onze MENING
over de match
De eerste helft loste de verwachtingen niet in, maar de tweede helft zorgde wel voor spektakel. Op basis van het aantal doelkansen is de 1-1 eindstand uiteindelijk wel terecht.