Cercle Brugge heeft de cruciale partij bij KV Kortrijk met 1-0 verloren. De nederlaag is extra pijnlijk door de zege van Waasland-Beveren.

Kortrijk nam de beste start: een voorzet van De Sart werd onderschept door doelman Hassen en Van Der Bruggen kon niet afdrukken, want net voldoende gehinderd door Coulibaly. Daarna viel het even stil en herstelde Cercle het evenwicht, vooral wat het balbezit betreft. Stef Peeters moest ingrijpen na een gevaarlijke voorzet van Ocansey en Selemanie probeerde van de linkerkant De Sart te bereiken, maar een verdediger kopte weg. Ondertussen kwam het nieuws dat Waasland-Beveren op voorsprong stond tegen Sint-Truiden. De Belder kwam één op één met Jakubech, maar trapte op de doelman en werd uiteindelijk toch nog afgevlagd wegens buitenspel. Na een zeer matige eerste periode met weinig doelgevaar gingen we rusten zonder doelpunten.

Ook de tweede helft begon met enkele halve kansen voor de thuisploeg. Aan de overkant trapte Panzo een paar meter naast. Gevaarlijke voorzetten van D'Haene zorgden voor meer gevaar: Ezekiel en Ocansey konden niet bij de bal en De Sart kopte nipt over. Aan de overkant viel het leer na wat geharrewar voor de voeten van Stef Peeters en die schoof laag binnen in de verste hoek, maar De Belder stond buitenspel in de baan het schot. Het feestje ging niet door na een tussenkomst van de VAR. Na een center van opnieuw D'Haene trapte Van Der Bruggen, maar te zwak en te centraal op Hassen. Er leken geen goals meer te vallen, maar dat gebeurde toch nog in de 81ste minuut: Selemanie bracht van de linkerkant met zijn rechter voor doel waar Kagelmacher volledig vrijstaand binnenschoot. Cercle kreeg daarna niks meer klaar en leed een pijnlijke nederlaag op tweede Kerstdag.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het afgekeurde doelpunt van Stef Peeters. Cercle was in de zevende hemel, maar dat duurde maar eventjes, tot de VAR ingreep.
de MAN
van de match
D'Haene was de gevaarlijkste man op het veld met zijn voorzetten van de linkerkant.
onze MENING
over de match
Een matige wedstrijd die op 0-0 leek af te stevenen werd uiteindelijk toch nog beslist in het voordeel van KVK. Erg sneu voor Cercle in de degradatiestrijd, vooral omdat Waasland-Beveren won tegen STVV.