De Rouches kwamen twee maal op voorsprong, maar De Camargo maakte de achterstand tegen zijn ex-ploeg telkens ongedaan. De wedstrijd leek te gaan uitdraaien op een gelijkspel, maar alweer maakte Standard het verschil in de slotminuten. De ingevallen Avenatti bezorgde de Luikenaars alsnog een 2-3 zege!

De eerste affiche van 2020 was er ééntje dat kon tellen... KV Mechelen en Standard zijn volop aan het strijden voor een ticket voor Play-Off 1, en de winnaar van het onderlinge duel kon dan ook meteen een goede zaak doen. Malinois werd zoals steeds aangevuurd door de thuisaanhang, maar het was toch vooral Standard dat het best uit de kleedkamer kwam. Cimirot en Amallah gingen op zoek naar de Luikse voorsprong, maar die kwam er vooralsnog niet. Thoelen ging nog onder een hoekschop door, maar de doelman werd gelukkig voor hem nog geholpen door ploegmaat Vanlerberghe.

KV Mechelen had het lastig om doelkansen bij elkaar te voetballen, maar slaagde daar toch eens in na balverlies van Laifis. De Camargo kon op doel afstormen, maar Bodart was bij de pinken. Aan de overkant diende Thoelen zich te onderscheiden op een lage schuiver van Bastien. De Rouches domineerden, maar moesten wachten tot de slotfase van de eerste helft om dan toch op voorsprong te komen. Amallah nam het leer goed aan, kapte zich vervolgens knap vrij om uiteindelijk met links in de verste hoek te besluiten. Een bijzonder knappe treffer van de Marokkaans-Belgische middenvelder, waardoor Standard met een positief gevoel richting de kleedkamer kon trekken.

De opsteker voor Standard maakte in de tweede helft echter al snel plaats voor een opdoffer. Vijf minuten na de pauze torende De Camargo boven iedereen uit op een voorzet van Van Cleemput, om vervolgens de 1-1 binnen te koppen! Malinois rook plots bloed en ging op zoek naar een nieuwe goal. Zowel Vranckx als Engvall gingen hun kans, maar kwamen niet tot scoren. Integendeel, twintig minuten voor tijd kwamen Preud'homme en co opnieuw op voorsprong. Redelijk ongelukkig, want de Rouches kregen eerst een onterechte hoekschop, en vervolgens viel het voorzetschot van Carcela verrassend genoeg in doel. KV Mechelen liet de kopjes niet hangen en amper drie minuten later stonden de bordjes alweer in evenwicht. Opnieuw was het De Camargo die raak trof, ditmaal verlengde hij een kopbal van Peyre tegen de touwen.

De Luikenaars brachten dan Avenatti voor de onzichtbare Oulare en dat bleek een meesterzet. De spits kwam ei zo na meteen tot scoren, maar zijn kopbal ging net voorlangs. In minuut 88 had de Uruguayaan meer geluk. Hij reageerde het meest alert in de zestien en trapte alsnog de 2-3 voorbij een kansloze Thoelen. Boljevic zorgde met een pegel zelfs nog bijna voor de 2-4, maar zover kwam het niet meer. Het bleek ook niet meer nodig, want Standard keerde met de volle buit terug uit Mechelen en doet zo een gouden zaak in de strijd voor Play-Off I.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De partij leek te gaan uitdraaien op een gelijkspel, maar alweer deed Standard het in het slot van de wedstrijd. Invaller Avenatti was bijzonder alert en zorgde met de 2-3 voor drie belangrijke punten.
de MAN
van de match
Igor De Camargo. Op zijn oude dag kon hij toch tot tweemaal toe een achterstand ongedaan maken, maar helaas voor hem bleek dat niet voldoende om punten te sprokkelen...
onze MENING
over de match
In de eerste helft moest men geduld hebben om wat kansen te zien. Net voor de rust kwam er dan toch een doelpunt, en dat bleek de voorbode voor een leuke tweede helft. We kregen nog vier doelpunten te zien en uiteindelijk was het toch Standard dat aan het langste eind trok. De Rouches zijn 2020 goed gestart en komen zo terug in het peloton van de eerste achtervolgers van Club Brugge.