AA Gent heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van Moeskroen. De thuisploeg had het lange tijd niet onder de markt tegen een stug Moeskroen, maar David telde de bezoekers met twee doelpunten helemaal uit.

Na een korte studieronde sloeg de motor van AA Gent plots aan. Via een snelle combinatie belandde de bal tot bij Depoitre, die Butez met een laag schot verschalkte. Moeskroen bleef echter niet bij de pakken zitten. De bezoekers waren zelfs de gevaarlijkste ploeg, maar onder meer een bedrijvige Olinga geraakte niet voorbij Kaminski.

Ook nadien bleef Moeskroen aandringen. AA Gent liet zich te makkelijk aftroeven en mocht Kaminski danken dat het zonder tegendoelpunt de rust haalde. De Gentse doelman moest alles uit de kast halen op een afgeweken schot van Boya.

Meteen na de pauze kregen de bezoekers wel loon naar werken. Pietrzak vond Osabutey in de tweede zone. De spits duwde de 1-1 gelijkmaker van dichtbij binnen. Dat bleek voor AA Gent wel het sein om terug aan aanvallen te denken. Kvilitaia trapte een uitgelezen kans echter naast.

Een kwartier voor tijd mepte David de bezoekers helemaal tegen het canvas. Na een knappe combinatie legde Odjidja opzij tot bij de Canadees, die de 2-1 eenvoudig kon binnen duwen. Amper drie minuten later was het opnieuw raak voor de spits. David reageerde sneller dan Butez en legde de 3-1 eindstand vast.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De twee doelpunten van David. AA Gent had het niet onder de markt tegen Moeskroen, maar na twee goals in drie minuten waren de bezoekers helemaal uitgeteld.
de MAN
van de match
Garcia. Ondanks de zege van AA Gent, sprong de wedstrijd van de middenvelder van Moeskroen wel in het oog. De spelverdeler mag terugblikken op een puike prestatie.
onze MENING
over de match
Moeskroen speelde een prima wedstrijd, maar gaf de match op drie minuten tijd helemaal weg. AA Gent speelde geen goede eerste helft, maar kwam in de tweede periode wel beter aan voetballen toe. Uiteindelijk is de zege wel verdiend.