Vincent Kompany en Anderlecht kregen de afgelopen maanden heel wat kritiek te verduren, maar het boegbeeld van paars-wit is niet van plan om zomaar de handdoek te gooien. In een Facebook Live is de Rode Duivel bijzonder strijdvaardig.

"Het geloof in het "proces" neemt enkel maar toe. De kritiek die we krijgen, motiveert ons. We gaan de strijd aan met wie dan ook. We zijn klaar om het tij te doen keren. Elke dag bereiden we ons voor op dat moment. Ik maak me geen zorgen. Ik wil iedereen bedanken die ons tot nu toe gesteund heeft. We zullen als een sterker Anderlecht uit deze situatie komen. We zullen blijven groeien en laten zien wie het laatst lacht", aldus Kompany.

Kompany kreeg op Facebook ook heel wat vragen over mogelijke inkomende transfers. "De bedoeling is altijd om onze ploeg te versterken. Maar dat hangt af van de financiële situatie, wat er nog van geld beschikbaar is. De jongens die we nu hebben, moeten we laten ontwikkelen. We hebben nog zoveel progressiemarge. Misschien komen de beste transfers wel uit onze eigen kern", stelt de Rode Duivel.