Op de 26ste speeldag in de Jupiler Pro League heeft Club Brugge tot de 95ste minuut moeten wachten om Waasland-Beveren te verslaan. De leider won met 2-1 na twee goals van Mats Rits.

Clement spaarde met het oog op Man United enkele jongens: Deli, Balanta en Vanaken kregen rust. Waasland-Beveren zette een laag en stevig blok en belette de leider zo lange tijd het voetballen. Verder dan enkele schuchtere pogingen raakte Club niet. Pas in de 40ste minuut moest doelman Jackers voor een eerste keer echt aan het werk op een kopbal van Mechele en in de volgende fase lepelde Rits slim tegen de touwen. De bezoekers reageerden via een schot van Sula dat door Mata tijdig afgeblokt werd in hoekschop. Met 72% balbezit en een minieme voorsprong trok blauw-zwart naar de kleedkamers.

Op een snedige counter in het begin van de tweede helft kreeg de thuisploeg meteen een ijskoude douche te verwerken. Foulon spurtte door op links en ex-Bruggeling Tuur Dierckx trapte voorbij Mignolet tegen de netten. Clement wachtte niet langer en bracht Vanaken en Tau tussen de lijnen voor De Ketelaere en Schrijvers. In de 72ste minuut kreeg Dierckx ook van de thuisfans een applaus bij z'n wissel. Club had overwicht, maar kreeg niet veel klaar. Invaller Dennis trapte via Cauffriez in hoekschop en daaruit kopte Vanaken naast. Invaller Agyepong pakte tweemaal geel en mocht nog inpakken. In de extra tijd kopte Ricca volledig vrijstaand naast en leek het puntje voor het verdienstelijke Waasland-Beveren binnen. Maar dan gebeurde het toch nog in de vijfde toegevoegde minuut: Tau bereikte Rits en die schoof z'n tweede van de avond onder Jackers.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De 95ste minuut: Tau vindt Rits en die bevrijdt Jan Breydel met de winning-goal.
de MAN
van de match
Rits. Mocht opdraven in plaats van Balanta en helpt Club met twee cruciale doelpunten.
onze MENING
over de match
Tegen een laag en stevig blok dwong Club weinig kansen af. Na de voorsprong kwam Waasland-Beveren nog verrassend gelijk en pas in de 95ste minuut pakte de leider drie (verdiende) punten. Een zure nederlaag voor de bezoekers in de strijd om het behoud.