De degradatiestrijd is nog niet gedaan. Dankzij een prachtige vrije trap van Hoggas wint Cercle Brugge op het veld van STVV en staat het op drie punten van Waasland-Beveren.

Cercle begon goed aan de wedstrijd. Na amper 7 minuten stond Eppel al één op één met Steppe. De spits van Cercle koos bij de afwerking echter voor de verkeerde hoek en de bal hobbelde naar de cornervlag. Niet veel later mocht De Belder het proberen. Hij keek Steppe ook direct in de ogen en zag daardoor Eppel niet vrijstaan langs hem. De Belder schoot op Steppe en zo bleef de 0-0 op het bord staan. STVV kon een paar keer dreigen via Colidio en Suzuki, maar grote kansen kregen de Limburgers niet. Net voor de rust werd Eppel opnieuw weggestuurd door Peeters, maar opnieuw stond Steppe pal. 

Cercle begon ook verschroeiend aan de tweed helft. Hoggas ontsnapte aan de buitenspel val en legde de bal terug naar Eppel. De spits van de Bruggelingen trapte echter compleet langs de voorzet van Hoggas en de bal rolde over de zijlijn. Cercle was de betere ploeg en ook via een corner konden de Bruggelingen bijna scoren. Chatziisaias klom het hoogste op een hoekschop van Peeters, maar daar was opnieuw Steppe. Hoggas probeerde het eens alleen met een slalom. Alleen duurde het iets te lang om af te drukken waardoor zijn schot geblokt werd. Uiteindelijk kwam de ontlading toch bij Cercle. Hoggas zette zich achter een vrije trap en schilderde deze in de linkerbovenhoek. Steppe was dan toch geklopt. Daarna vergat Cercle te voetballen en zo kon STVV wat kansen afdwingen. De Limburgers speelden geen goede wedstrijd en gaven veel foute passes. De Bruggelingen konden de voorsprong toch vasthouden en zo komen ze op drie punten van Waasland-Beveren. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT 
van de match
Bij het doelpunt van Hoggas ontplofte het supportersvak van Cercle Brugge. 
de MAN 
van de match
Kenny Steppe was nagenoeg onklopbaar vandaag. De keeper van Sint-Truiden was zeer sterk, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen voor Hoggas. 
onze MENING 
over de match
Cercle Brugge speelde een zeer sterke wedstrijd en had de kansen om meerdere keren te scoren. STVV had het moeilijk en moest veel foute passes verduren.