KV Oostende heeft in eigen huis een 0-3 nederlaag geleden tegen KV Kortrijk. Moffi opende op het uur de score, Van der Bruggen en Habib zetten in de slotfase de eindstand op het bord.

KV Oostende zette in de eigen Versluys Arena tegen KV Kortrijk de zoektocht naar het behoud verder. Er stond er veel wind aan zee en dus hadden beide ploegen even nodig om zich aan te passen aan de omstandigheden. De thuisploeg zette het eerste offensief op poten, maar de grootste kans viel aan de overzijde. Faes verkeek zich volledig op een hoge bal, waardoor Moffi vrij richting doel kon. Dutoit hield echter stand en voorkwam het openingsdoelpunt.

Even later name Tuta een voorbeeld aan Faes en verspeelde op een knullige manier het leer achterin de defensie. Derijck stond zijn ploegmaat goed bij en zorgde ervoor dat het gevaar snel geweken was. Op een nieuwe grote kans was het uiteindelijk wachten tot net voor de pauze. Een hoekschop van Hjulsager kwam bij de grote Sanneh, maar zijn kopbal ging net naast.

Na de pauze kregen we al snel hetzelfde beeld; veel strijd zonder echt grote kansen. Het was wachten tot op het uur toen Van der Bruggen uitpakte met een prima diepe bal tot bij Moffi. De spits van KV Kortrijk hield Milovic sterk af en duwde het leer vervolgens onder Dutoit tegen de netten.

Nog geen twee minuten later kwam Mboyo dicht bij de dubbele voorsprong, maar zijn poging ging net naast het doel. De thuisploeg schoot pas een kwartier voor het einde wakker en besefte dat het nog een doelpunt nodig had. Een hoekschop leverde in eerste instantie niets op, maar de bal kwam al snel terug voor doel. Sanneh kreeg net als voor de rust een vrij kopkans, ook dit keer ging zijn poging naast.

Tien minuten voor het einde liet Habib eerst nog na om de doodsteek te geven aan KV Oostende na alweer een prima doorsteekbal van Van der Bruggen. De ingevallen spits lepelde de bal prima over Dutoit, maar de botst was niet in zijn voordeel waardoor de bal over het doel botste. Het was even later wel prijs van Van der Bruggen, die een counter prima afwerkte. De vernedering voor de thuisploeg was net voor het einde nog compleet toen Habib zelfs nog de 0-3 tegen de touwen werkte na een nieuwe counter. Voor KV Oostende blijft de zekerheid omtrent het behoud zo nog even uit.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Op het uur brak Moffi de ban voor de bezoekers. Het nieuwe goudhaantje van de Kerels scoorde het openingsdoelpunt van de partij.
de MAN
van de match
Hannes Van der Brugge strooide met prima passes en speelde een sterke partij op het middenveld. Hij gaf eerst de assist voor Moffi, waarna hij zelf de kers op de taart zette met de beslissende 0-2.
onze MENING
over de match
KV Kortrijk pakt verdiend de drie punten bij KV Oostende dat moet blijven vechten om het behoud af te dwingen.