Antwerp is er niet in geslaagd de derde plaats te veroveren tegen Charleroi. Op de Bosuil werd het 1-1. Nicholson wiste het openingsdoelpunt van Rodrigues uit. Charleroi ging nog het meest op zoek naar de zege, maar Bolat hield Antwerp overeind.

Antwerp nam het in eigen huis op tegen Charleroi. In een winderig stadion was het Charleroi dat voor het eerste doelgevaar zorgde. Morioka mocht ver komen, kapte zich goed vrij. Het schot van de Japanse spelmaker werd afgeblokt. Op Antwerps doelgevaar was het een kwartier wachten. Mbokani werd het straatje in gestuurd. Penneteau hield hem van een doelpunt, maar Rodrigues was er als de kippen bij om de 1-0 binnen te duwen. De grensrechter vlagde, maar de VAR zag geen buitenspel.  


Het doelpunt sterkte de Antwerpse dadendrang. Penneteau ging goed plat op een schotje van Refaelov. Aan de overzijde kon Willems koppen. Hij mikte over, maar kreeg nog een flinke beuk van Bolat. Scheidsrechter Van Driessche twijfelde even maar wees toch naar de stip. Morioka stond oog in oog met Bolat. De Turkse doelman maakte zijn foutje goed en stopte de strafschop van Morioka. Charleroi probeerde nog gelijk te maken voor de rust. Nicholson zag zijn omhaal over gaan. 1-0 was de stand bij de rust. 

Charleroi kwam een pak scherper uit de kleedkamer. Nicholson kreeg meteen twee kansen, maar scoren lukte niet. Bij de derde mogelijkheid was het wel raak voor de spits van Charleroi. Een hoekschop bleef voor het doel van Bolat hangen. Dessoleil legde klaar voor Nicholson, die de bal hoog in het dak van het doel knalde. Even later was het bijna 1-2. Kayembe vond Rezaei voor doel. Rezaei kon afdrukken, maar Bolat bracht redding. 

Antwerp kwam op het uur een eerste keer opzetten in de tweede helft. Penneteau hield Arslanagic van een doelpunt met een geweldige redding. Mbokani schoot de herneming op Nurio. Scheidsrechter Van Driessche had daarbij een hand gezien en legde de bal op de stip. Mbokani zette zich achter de bal en trapte door het midden, waar Penneteau met de benen redding bracht. Aan de overzijde verschalkte Fall Bolat. Seck was goed meegelopen en bracht redding voor de lijn.

Charleroi bleef de betere en ook gevaarlijkere ploeg. Rezaei mocht ver doorlopen, kwam goed naar binnen en trapte, maar Bolat pareerde. Vijf minuten voor affluiten werd Nicholson diep gestuurd. De bonkige spits haalde fors uit, maar zag Bolat prima redding brengen. 

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
In de tweede helft krijgt Antwerp een strafschop bij een 1-1-tussenstand. Mbokani eist de bal op, maar Penneteau brengt goed redding.
de MAN
van de match
Charleroi was de betere van Antwerp, maar Bolat vond één tegendoelpunt wel voldoende. Hij hield Morioka van een strafschopdoelpunt en trok in de tweede helft met enkele goede reddingen het punt overeind voor de thuisploeg.
onze MENING
over de match
Charleroi was veruit de betere ploeg, zeker na de pauze. De bezoekers verdienden de zege, maar Bolat stak daar een stokje voor.