Standard heeft de drie punten gepakt op bezoek bij Genk. De Luikenaars wonnen op solide wijze met 1-3 van de landskampioen.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Halverwege de eerste helft was er slechts één keer dreiging te zien aan beide kanten. Bongonda stuitte op de vuisten van Bodart, terwijl Didillon weinig moeite kende met een poging van Lestienne.

Op het halfuur viel de openingsgoal plots uit de lucht. Een hoekschop belandde met enig geluk voor de voeten van Vanheusden. De verdediger trapte de bal van dichtbij staalhard binnen: 0-1. Op slag van rust sloegen de bezoekers een tweede keer genadeloos toe. Cop werd afgezonderd voor Didillon en liftte de bal feilloos voorbij de Genkse doelman: 0-2 bij de pauze.

Meteen na de rust hield Didillon zijn ploeg in de wedstrijd. Carcela viseerde de verste hoek, maar de doelman pakte uit met een geweldige safe. Nadien was het initiatief aan de thuisploeg, maar Genk speelde een tempo te traag om het Luikse blok te ontwrichten. Enkel op een kopbal van Onuachu moest Bodart zich echt onderscheiden.

Zes minuten voor tijd zorgde Dewaest toch nog voor spanning in de wedstrijd. De Genkse aanvoerder kopte een vrije trap van dichtbij voorbij Bodart: 1-2. Genk trok met grote getale naar voren, maar daardoor stond de achterdeur wagenwijd open. In de toegevoegde tijd profiteerde Boljevic optimaal. De invaller legde de 1-3 eindstand vast na een simpele counter.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Het openingsdoelpunt van Vanheusden. Op dat moment hadden beide ploegen slechts één kans bij elkaar gevoetbald. De goal van Vanheusden gaf Standard wel vleugels. Even later sloegen de Rouches namelijk nog eens genadeloos toe.
de MAN
van de match
Vanheusden. De verdediger van Standard zorgde voor de Luikse voorsprong. Bovendien speelde hij een solide wedstrijd. De centrale verdediger hield Onuachu prima uit de wedstrijd.
onze MENING
over de match
Een uitgekookt Standard pakt verdiend de drie punten. De Luikenaars kwamen uit het niets op voorsprong, maar scoorden nadien wel meteen een tweede keer. Dat was een mokerslag voor Genk, dat zelf nooit echt in de wedstrijd geraakte.