Zulte Waregem wilde winnen met het oog op Play-Off 1, maar verslikte zich thuis in Moeskroen.

Zulte Waregem wilde profiteren van de uitschuivers van Genk en Anderlecht in de strijd om een ticket voor Play-Off 1. De thuisploeg scoorde ook meteen via Sissako op pas van Larin, maar die laatste stond net even buitenspel. Meteen nadien trof Garcia de paal aan de overkant.

Het bleef over en weer gaan in de openingsfase, maar een doelpunt viel pas op het halfuur. Osabutey had tijd en ruimte om de bal aan te nemen in de zestien. Hij draaide goed en plaatste buiten bereik van Bansen de 0-1 binnen. Meteen ook de ruststand.

Wie dacht dat Moeskroen meteen na rust ging achterover leunen om de voorsprong te verdedigen kwam bedrogen uit. Osabutey mikte snel naast. Even later deed Garcia beter. Ciranni recupereerde de bal en duwde in de loop van Garcia. Die krulde de bal heerlijk voorbij Bansen.

Even later was de spanning terug nadat Larin onderuit werd gehaald in de zestien door Sobiech. De fauw zette zich achter de bal en schoot onder Butez binnen. Essevee ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam nog enkele keren oog in oog met een nieuwe tegentreffer. Bansen verhinderde verdere averij. Het bleef bij 1-2.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De afgekeurde goal van Sissako. Larin werd afgevlagd, anders had Essevee snel op voorsprong gestaan.
de MAN
van de match
Garcia. Zette Osabutey op weg naar de 0-1 en krulde zelf knap de 0-2 binnen.
onze MENING
over de match
Zulte Waregem startte sterk, maar zakte nadien weg. Moeskroen was veel scherper en snediger. Het had zelfs nog ruimer kunnen/moeten winnen, maar verprutste op het einde te veel kansen.