Nog vier speeldagen staan er op het programma van de reguliere competitie. De strijd om het laatste ticket in Play-Off 1 gaat onverminderd voort. Standard-Antwerp en Club Brugge-Charleroi zijn de twee toppers van de 27ste speeldag.

Na de thuisnederlaag tegen Standard ziet Racing Genk zich vrijdagavond in de openingswedstrijd van de 27ste speeldag verplicht minstens een punt te pakken op bezoek bij KV Kortrijk. De Genkenaars moeten zelfs winnen in het Guldensporenstadion, waar menig topclub het wel eens moeilijk durft te hebben, indien ze zekerheid willen over hun zesde stek.

Eerste achtervolger KV Mechelen staat zaterdagavond tegen Waasland-Beveren immers niet voor zijn lastigste thuiswedstrijd van het seizoen. De Mechelaars bliezen de PO1-droom vorig weekend weer nieuw leven in met een verdiende 2-0 op eigen veld tegen Anderlecht. Waasland-Beveren staat in volle degradatiestrijd dan weer met een nul op twaalf op de tabellen en zag rode lantaarn Cercle Brugge de voorbije weken naderen tot op amper drie punten.

Het veelgeplaagde KV Oostende, dat met amper één puntje meer dan Waasland-Beveren de derde overgebleven degradatiekandidaat is, is met 3 op 21 al even hard op de sukkel en hoopt goede zaken te doen in het thuisduel tegen Zulte Waregem, dat met Genk, Mechelen en Anderlecht strijdt om het laatste felbegeerde ticket voor Play-Off 1.

Bernd Storck trekt met Cercle Brugge na de zes op zes en het nodige vertrouwen op zak naar zijn ex-club Moeskroen, dat niet veel meer te winnen of te verliezen heeft. Het openingsduel van zaterdagavond is dan weer één van de toppers van de speeldag. Standard ontvangt Antwerp op Sclessin. Antwerp is de vierde in stand, de Rouches staan vijfde, waardoor het een rechtstreeks duel om die vierde plaats wordt.

Zondagnamiddag krijgt competitieleider Club Brugge met Sporting Charleroi de nummer drie in de stand op bezoek. Anderlecht speelt zondagavond tegen Eupen zijn zoveelste wedstrijd van de laatste kans, al heeft paars-wit het op de eerste plaats al erg lang niet meer in eigen handen wat betreft de plaatsen in Play-Off 1. De speeldag wordt afgesloten met het duel tussen KAA Gent en Sint-Truiden. Zowel Club als Gent lpùen vanavond in actie in de Europa League. In de heenwedstrijden van de zestiende finales komt Manchester United op bezoek in het Jan Breydelstadion en speelt Gent op bezoek bij AS Roma.