De schande aan het stadion van KAA Gent zal tegen zondag hersteld zijn. Het dak van de Ghelamco Arena niet meer volledig na de verschillende stormen die ons land hebben geteisterd.

"Niet alleen op het veld maar ook ernaast worden topprestaties geleverd in de Ghelamco Arena. Dankzij de uitzonderlijke inspanningen van de firma?s MSB, Ghelamco en de VEAMO (vereniging van mede-eigenaars) zullen we er normaal in slagen om de stormschade aan het dak van de Ghelamco Arena tijdig te herstellen voor de wedstrijd tegen STVV komende zondag. Een ware heksentoer gezien de zeer moeilijke weercondities van de voorbije week", laat Gent weten. 

Omdat het al verschillende weken slecht weer was, was het geen makkelijke opdracht om op de juiste momenten aan de slag te gaan. "Aan de hand van de weersvoorspellingen werd bekeken op welke momenten de windcondities goed waren om de toch niet risicoloze herstelwerken uit te voeren. Elk beschikbaar moment met weinig of geen wind werd aangegrepen om het beschadigde dak te repareren. Dat betekent concreet dat bijvoorbeeld vandaag (vrijdag 21 februari) de lichtinstallatie van het stadion om 4u ?s morgens werd ingeschakeld zodat de werkmannen van de firma MSB reeds konden starten met de laatste fase van de reparatie", zei de club. 

Door de goede inspanningen van alle betrokken partijen zal er geen gevaar zijn voor de supporters zondag. "Dankzij de uitzonderlijke inspanningen van de hiervoor genoemde partners zullen onze abonnees en supporters in het desbetreffende vak zondag tegen Sint-Truiden de wedstrijd in alle veiligheid en zonder ongemakken kunnen volgen. Als dank voor het gerealiseerde werk nodigen we tegen STVV dan ook alle medewerkers uit die deze heksentoer verwezenlijkten en zullen we hen met de nodige egards ontvangen", besluit Gent.