KV Mechelen heeft 6 op 6 gepakt. Na de 2-0-zege tegen Anderlecht werd nu Waasland-Beveren opzij geschoven. De Camargo en Peyre legden de match erg snel in een beslissende plooi, Van Damme, net na de rust, en Togui, in blessuretijd, maakten er 4-0 van.

Na wat er in het verleden was gebeurd tussen beide ploegen en gezien de situatie van beide teams werd deze match van nabij gevolgd. Mechelen zat na de zege tegen Anderlecht weer volop in de strijd om play-off I, terwijl de bezoekers de hete adem van Cercle Brugge weer in de nek voelen. Winst was dus bijna een must voor allebei.

En dat had KV Mechelen het best begrepen. De thuisploeg startte erg fel. Jackers kon een eerste knal van Van Damme nog stoppen maar moest zich binnen de 12 minuten wel twee keer omdraaien. De Camargo leek nog buitenspel te staan toen Storm hem de 1-0 schonk, maar de VAR oordeelde anders. Enkele minuten later stond Peyre bij een corner helemaal alleen aan de tweede paal: 2-0.

De bezoekers waren van slag en mochten blij zijn dat De Camargo, alleen voor Jackers, over stiftte en dat Wiegel de bal net aan de juiste kant van zijn eigen doel kopte. Na een dik kwartier ging de Mechelse storm dan toch liggen.  Waasland-Beveren kreeg dan de bal maar deed er lang niets mee. Met de rust in zich moest Castro dan toch een deviatie van Koita onschadelijk maken en zag Vukotic een poging van dichtbij net naast gaan.

Zo konden de bezoekers hoopvol de kleedkamers induiken, maar al snel na de pauze ging het weer mis. Jackers stopte De Camargo wel af maar Van Damme trapte de rebound via de lat raak.

Een goal die de match geen deugd deed. Voor de thuisploeg moest niets meer, de bezoekers, die ook nog eens het slechte nieuws kregen dat Cercle Brugge had gewonnen, beseften dat het niet zou lukken.  Zo kregen we niet de meest aangename tweede helft. Jackers moest nog schoten van Schoofs en Storm pakken en invaller Vanzeir knalde van dichtbij over. Diep in de blessuretijd kon Togui er toch nog 4-0 van maken.

Zo boekte Malinwa een nieuwe zege en blijft het volop meedraaien in de strijd om een plek bij de eerste zes. Waasland-Beveren wordt, door de zege van Cercle Brugge bij Moeskroen, de nieuwe rode lantaarn.

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
De openingsgoal. Storm bediende De Camargo die raak trof. De vlag ging meteen de lucht in en ook de spits zelf leek overtuigd dat hij buitenspel liep. De VAR besliste er terecht anders over en zo begon een pijnlijke avond voor Waasland-Beveren.
de MAN
van de match
Joachim Van Damme. Zoals steeds hard werkend en sterk in de duels. Maar nu ook mee beslissend met een fraaie treffer.
onze MENING
over de match
Na goed 12 minuten was de match gespeeld. Waasland-Beveren leek niet klaar voor wat toch een erg belangrijke match was. Malinwa profiteerde optimaal en won zo erg makkelijk.