KV Oostende heeft de samenwerking met trainer Dennis Van Wijk beëindigd. Van Wijk werd op oudejaarsavond voorgesteld aan de kust als opvolger voor Kare Ingebrigtsen, maar zal de laatste twee speeldagen in de reguliere competitie niet meer als trainer van de club meemaken. Oostende staat voorlaatste in de stand, met twee punten voorsprong op rode lantaarn Waasland-Beveren.

"Met Dennis Van Wijk kozen we voor iemand die de competitie én de club kende, dat vonden we toch wel belangrijk. We waren er ook van overtuigd dat zijn aanpak de juiste zou zijn voor deze spelersgroep. Iemand die de focus legde op hard werken en discipline. Tijdens de stage in Spanje werd de basis gelegd voor wat een goed einde van het seizoen moest worden. We moeten nu echter vaststellen dat de mayonaise met de spelersgroep niet helemaal pakte en dat we slechts 4 op 21 behaalden", aldus voorzitter Frank Dierckens op de clubsite.

"Dan hadden we twee keuzes: verder werken en hopen dat we in de laatste twee wedstrijden punten zouden pakken of toch ingrijpen om zo het tij te doen keren. We kozen voor de laatste optie. Ik kan Dennis niets verwijten inzake inzet en werkkracht en we zijn hem ook dankbaar dat hij deze opdracht aanvaard heeft. Maar als de resultaten en het spel niet zijn wat we ervan verwachtten, dan moet je durven een keuze maken en dat hebben we ook gedaan. Het is nu aan de spelersgroep om in de laatste twee matchen alles op alles te zetten om zo het behoud te verzekeren. We rekenen alvast op de steun van de supporters om zaterdag voor een kolkende sfeer te zorgen", besluit Dierckens.