De voetbalwereld ligt even stil, maar de economische wereld draait uiteraard door. De gezaghebbende website 'Transfermarkt' voerde een update door van de marktwaarde van alle spelers uit de Jupiler Pro League.

Uit de cijfers blijkt dat Club Brugge een gigantische sprong maakt van 20 miljoen euro. In totaal is de Brugse selectie nu 159,05 miljoen euro waard.  Nooit eerder oversteeg een Belgische club de magische grens van 150 miljoen euro. AA Gent rondt voor het eerst in zijn geschiedenis de kaap van 100 miljoen en Anderlecht (nu 132,95 miljoen) stijgt ook nog een beetje dankzij zijn jeugdspelers.

"Dat weerspiegelt de verhoudingen in de Belgische competitive", zegt Bart Tamsyn van Transfermarkt in Het Nieuwsblad. "De kloof tussen Club Brugge en de rest wordt nu ­eenmaal groter. Club komt ook aan dat bedrag met slechts 27 ­spelers, terwijl Anderlecht er ­bijvoorbeeld 33 telt. Een speler van Club Brugge zal dus ­gemiddeld 1,5 miljoen euro ­duurder zijn dan iemand van ­Anderlecht."

De duurste speler van Club Brugge is Krépin Diatta (21 miljoen euro). Emmanuel Dennis moet tevreden zijn met een waarde van 17 miljoen euro. Bij Anderlecht is youngster Jérémy Doku de sterkste stijger. Hij klimt van 6 naar 10 miljoen euro. En dat heeft volgens Tamsyn te maken met de traditie van paars-wit om jonge talenten voor veel geld te verkopen. Bij AA Gent is Jonathan David de duurste speler met een waarde van 25 miljoen euro.