In Antwerpen vieren ze Moederdag op 15 augustus, maar in de rest van het land doen ze dat op 10 mei. Ook KV Oostende wil volgende week zondag iets heel bijzonders doen voor alle mama's...

"Moederdag is een dag om alle mama's in de bloemetjes te zetten en lieve woordjes in te fluisteren. Alleen kan dat in coronatijden niet altijd letterlijk", klinkt het op de website van KVO. "Daarom bundelt die hard KVO-fan en creatieveling Philip Denys die bloemen en woordjes op één groot spandoek dat hij, met medewerking van KV Oostende, op Moederdag aan de poort van het stadion hangt."

"Toen ik in het nieuws de pakkende verhalen zag van kinderen die in coronatijden hun moeder niet mochten bezoeken, zette ik deze moederdagactie op poten", legt Denys uit. "Het volstaat om de naam van jouw mama te mailen en dan komt die naam op een groot spandoek te staan dat ik op Moederdag aan de poorten van het KVO-stadion hang. Deze actie is er niet louter voor KVO-fans, maar voor iedereen die zijn of haar liefde aan mama wil uitdragen."

"Daarnaast kun je ook vrijblijvend een bedrag storten en het verzamelde geld wordt dan gebruikt om een goed doel inzake coronabestrijding te ondersteunen. Mensen die iets storten, maken ook nog kans een op een ruiker bloemen voor hun mama", aldus nog Denys op de website van KVO.