Clubnieuws

Sorteer op

Datum Club
16 feb

Geen Dennis en Danjuma

Club mist voor de topper tegen Genk nog altijd de geblesseerde Danjuma en Dennis is geschorst. Diatta en Mata zullen starten op de flanken.

Royal Antwerp
RSC Anderlecht
19 mrt

Niet betrokken bij Golden Generation Arena

Toen de plannen voor het Eurostadion op Parking C op tafel lagen, was het de bedoeling dat RSC Anderlecht mee in dat project zou stappen. Bij de renovatie van het Koning Boudewijnstadion, dat de Golden Generation Arena moet worden in 2022, is dat niet het geval. "Anderlecht is niet betrokken en is ook nooit betrokken geweest in dit dossier", verduidelijkt woordvoerster Marie Verbeke. "We zijn ook geen vragende partij om er wel bij betrokken te worden."

19 mrt

Bornauw met de beloften

Sebastiaan Bornauw staat terug op het veld. Hij speelde met de beloften van Anderlecht een wedstrijd tegen Gent. Hij zal sowieso fit zijn voor de start van de Play-offs. Ook De Jong, Makarenko en Doku kregen speelminuten bij de beloften.

19 mrt

Keersebilck vervangt Devroe

Matthijs Keerseblick neemt de plaats van Luc Devroe in. Keerseblick is de nieuwe sportief directeur.

Cercle Brugge
...
Club Brugge
19 mrt

Jonge Bruggelingen te sterk voor AC Milan

De beloften van Club Brugge hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Viareggio Cup, een prestigieus jeugdtornooi in Italië. Blauw-zwart won in de achtste finales na strafschoppen van AC Milan.

18 mrt

Club legt nieuwe grasmat voor Play-off I

Club Brugge vervangt deze week nog zijn felbesproken grasmat in aanloop naar Play-off I. Dat heeft Roel Vaeyens, sportief coördinator bij blauw-zwart, maandag laten optekenen bij de kalendervoorstelling in het bondsgebouw in Brussel.

18 mrt

Danjuma viert rentree

Arnaut Danjuma stond gisteren sinds lange tijd terug op het veld. Ondanks een goede invalbeurt verloor Club Brugge toch van Moeskroen.

Sporting Charleroi
18 mrt

Diandy geschorst

Charleroi zal het in de eerste wedstrijd van Play-Off 2 moeten doen zonder Christophe Diandy. Hij pakte tegen Eupen zijn vijfde gele kaart van het seizoen.

KAS Eupen
19 mrt

Marreh definitief naar Eupen

Sulayman Marreh maakt definitief de overgang naar Eupen. Hij komt over van Watford. Dit seizoen speelde hij 21 wedstrijden voor de ploeg uit Eupen.

KRC Genk
19 mrt

15 speler van Genk international

KRC Genk doet het goed in de nationale competitie en dat zijn ook verschillende bondscoaches opgevallen. Maar liefst 15 Genk-spelers zijn opgeroepen voor hun nationale ploeg.

18 mrt

Berge speelt halfuur

Na twee maanden blessureleed was Sander Berge weer fit. Hij speelde een halfuur in het gelijkspel tegen Zulte Waregem.

KAA Gent
18 mrt

'Nu gaan voor de titel'

Roman Yaremchuk was de matchwinnaar voor Gent in de beslissende wedstrijd tegen STVV. De Oekraïner is ambitieus. "Nu gaan we voor de titel", zegt Yaremchuk.

KV Kortrijk
...
Sporting Lokeren
19 mrt

Saroka weg bij Lokeren

Anton Saroka zakt met Sporting Lokeren niet mee naar 1B. Het contract van de 27-jarige aanvaller uit Wit-Rusland is in onderling overleg ontbonden.

18 mrt

'Dancing Willy' stopt ermee

Willy Peeters, ook wel bekend als "Dancing Willy" stopt als ploegafgevaardigde van Lokeren. Hij was 62(!) jaar actief bij de club.

Moeskroen
19 mrt

Zulte Waregem vandaag tegen Moeskroen

In voorbereiding van Play-Off 1 spelen Zulte Waregem en Moeskroen vandaag op 13u een vriendschappelijke partij. De twee ploegen zullen elkaar ook in Play-Off 2 in de ogen kijken. Ze zitten in dezelde poule.

18 mrt

Vojvoda pakt vijfde gele kaart

Mërgim Vojvoda zal niet aanwezig zijn in de eerste Play-Off 2 wedstrijd van Moeskroen. Hij pakte voor de vijfde keer geel.

KV Oostende
...
Standard
18 mrt

0-3 ophalen voor eerste keer in 27 jaar

Het was 27 jaar geleden voor een ploeg een 0-3 achterstand kon ophalen. Anderlecht deed dit tegen Cercle Brugge op 2 mei 1992. Toen stond Cercle 0-3 voor en Anderlecht maakte nog 4-3. Dit weekend deed Standard hetzelfde tegen Waasland-Beveren.

STVV
...
Waasland-Beveren
...
Zulte-Waregem
19 mrt

Zulte Waregem vandaag tegen Moeskroen

In voorbereiding van Play-Off 1 spelen Zulte Waregem en Moeskroen vandaag op 13u een vriendschappelijke partij. De twee ploegen zullen elkaar ook in Play-Off 2 in de ogen kijken. Ze zitten in dezelde poule.

Video's

  • Samenvatting STVV - KAA Gent

    Samenvatting STVV - KAA Gent

  • Samenvatting Charleroi - Eupen

    Samenvatting Charleroi - Eupen

meer