Clubnieuws

Sorteer op

Datum Club
23 aug

Antwerp vervolgd voor discriminerende gezangen in Charleroi

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Antwerp vervolgd voor discriminerende gezangen in de competitiewedstrijd op bezoek bij Charleroi tijdens de derde speeldag in de Jupiler Pro League. De zaak kwam vrijdag al voor de Geschillencommissie Hoger Beroep, maar een uitspraak werd uitgesteld. Er is namelijk nog twijfel over de inhoud van de gezangen.

Royal Antwerp
18 sep

Seck weken out

Seck werd onlangs aan de knie geopereerd en zal nog wekenlang niet inzetbaar zijn.

18 sep

Gelijkspel tegen Westerlo

Antwerp speelde dinsdag een oefenmatch achter gesloten deuren tegen Westerlo. Het werd 2-2. Baby en Gano scoorden voor de Great Old.

15 sep

Antwerp gaat in extremis winnen op het veld van Anderlecht

Antwerp heeft op de zevende speeldag de scalp van Anderlecht veroverd. De bezoekers wonnen zondagmiddag in extremis met 1-2 in het Astridpark.

RSC Anderlecht
18 sep

Kompany hervat training

Vincent Kompany heeft dinsdag voor het eerst individueel getraind na zijn hamstringblessure.

18 sep

Bellamy voetbalt bij Londerzeel

Craig Bellamy, de beloftentrainer van Anderlecht, speelt zelf ook nog altijd graag voetbal. Vrijdag debuteert hij bij de veteranenploeg van tweedeamateurklasser SK Londerzeel.

16 sep

Vanden Borre enkele maanden met de U21

RSC Anderlecht laat Anthony Vanden Borre enkele maanden meetrainen met de U21. Dat heeft de Brusselse club maandag bevestigd. "De club reikt zijn gewezen rechtsachter opnieuw de hand om in alle rust aan een terugkeer als profvoetballer te werken", klinkt het op de clubsite.

15 sep

Antwerp gaat in extremis winnen op het veld van Anderlecht

Antwerp heeft op de zevende speeldag de scalp van Anderlecht veroverd. De bezoekers wonnen zondagmiddag in extremis met 1-2 in het Astridpark.

15 sep

Anderlecht legt Noors talent vast

Anderlecht heeft zondag een Noors talent vastgelegd. De zestienjarige Kristian Arnstadt komt over van het Noorse Stabaek en tekende een contract voor drie seizoenen in het Astridpark.

Cercle Brugge
...
Club Brugge
...
Sporting Charleroi
...
KAS Eupen
...
KRC Genk
18 sep

Pocognoli opnieuw in A-kern

Pocognoli is opnieuw overgeheveld naar de A-kern. Twee weken geleden werd hij samen met Orlando Sa en Cavanda in de C-kern ondergebracht.

KAA Gent
KV Kortrijk
18 sep

Lepoint traint niet mee

Lepoint sukkelt met de adductoren en trainde dinsdag niet mee.

KV Mechelen
Moeskroen
KV Oostende
...
Standard
...
STVV
18 sep

Asamoah verlengt contract

Samuel Asamoah blijft STVV trouw. De 25-jarige Ghanees heeft zijn aflopende contract op Stayen verlengd. Details over de nieuwe verbintenis zijn niet bekend. Asamoah is bezig aan zijn derde seizoen bij de Kanaries.

Waasland-Beveren
...
Zulte-Waregem
17 sep

Pletinckx (Zulte Waregem) wordt een speeldag geschorst

Ewoud Pletinckx is er zondag niet bij wanneer Zulte Waregem het in eigen huis opneemt tegen AA Gent. De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legde de verdediger van Essevee dinsdag een speeldag schorsing en een boete van 1.000 euro op. Dat is ook de straf die het bondsparket maandag vorderde.

16 sep

Zulte Waregem niet akkoord met speeldag schorsing voor Pletinckx

Zulte Waregem zal dinsdagmiddag met verdediger Ewoud Pletinckx voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verschijnen. Essevee kan zich niet vinden in het schikkingsvoorstel van het Bondsparket, bevestigt de club maandagavond. Het Bondsparket vorderde maandag een speeldag schorsing en 1.000 euro boete tegen Ewoud Pletinckx.

16 sep

Pletinckx riskeert match schorsing

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag een speeldag schorsing en 1.000 euro boete gevorderd tegen Ewoud Pletinckx. De verdediger van Zulte Waregem werd zaterdag rechtstreeks uitgesloten in de uitwedstrijd in Eupen op de zevende speeldag in de Jupiler Pro League.

Video's

 • Verslag Moeskroen - KV Kortrijk

  Verslag Moeskroen - KV Kortrijk

 • Verslag AA Gent - KV Mechelen

  Verslag AA Gent - KV Mechelen

 • Verslag Anderlecht - Antwerp

  Verslag Anderlecht - Antwerp

 • Samenvatting Cercle Brugge - Club Brugge

  Samenvatting Cercle Brugge - Club Brugge

meer