JPL Trophy

Ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van het partnership tussen Jupiler en de Pro League werd in 2015 een nieuwe beker voor de landskampioen ontworpen, de Jupiler Pro League Champions Trophy!

De landskampioen van het seizoen 2015-2016 mocht als eerste deze authentiek ontworpen bronzen beker ontvangen. Ontwerpers Eva Willems en Bernhard De Paepe ontwikkelden een robuust kunstwerk van een stier met een voetbal op zijn rug. Het werd ontworpen door middel van innovatieve 3D-printing om zeer gedetailleerd te werk te gaan. Vervolgens werd het in brons gegoten.

"Ik heb een musculaire stier ontworpen. Het stoere en mannelijke karakter van de stier past bij voetbal en bij Jupiler", legt ontwerpster Eva Willems uit. "Ik heb voor brons gekozen omdat dit een zwaar en duurzaam materiaal is, dat de mannelijkheid weerspiegelt. Net zoals bier brouwen, is het brons gieten trouwens een oude ambacht."

De nieuwe Jupiler Pro League Champions Trophy vertegenwoordigt daarenboven de waarden waar de Jupiler Pro League voor staat: passie, sportiviteit en plezier!

Tune

Download hier de officiële Jupiler Pro League Tune.

Download hier

Lees ook

meer

Video's

 • Aftermovie PlayStation Schools Cup 2019

  Aftermovie PlayStation Schools Cup 2019

 • Samenvatting Antwerp - Charleroi

  Samenvatting Antwerp - Charleroi

 • Samenvatting KV Kortrijk - Sporting Charleroi

  Samenvatting KV Kortrijk - Sporting Charleroi

 • Samenvatting Club Brugge - Antwerp

  Samenvatting Club Brugge - Antwerp

 • Samenvatting AA Gent - Anderlecht

  Samenvatting AA Gent - Anderlecht

 • Samenvatting KRC Genk - Standard

  Samenvatting KRC Genk - Standard

meer