Voetbal

Algemeen

Anderlecht verliest in Genk en pakt 2 op 15

23.08.2019 | Nico Vanhaelen

Belga

In een eerste helft waarin weinig doelkansen te noteren vielen was paarswit de betere ploeg. Toch werd het verschil opnieuw gemaakt na de pauze. Wie anders dan Samatta rondde een goede Genkse aanval knap af: 1-0! Anderlecht kwam de mokerslag niet meer te boven en zag bovendien ook nog Sandler én Kompany geblesseerd uitvallen.

Anderlecht had dit seizoen nog niet kunnen proeven van de overwinning en met een verplaatsing naar Genk op het programma was dat ook ditmaal geen sinecure. Toch is de landskampioen ook nog wat zoekende, dus het beloofde wel een interessante wedstrijd te gaan worden. De Limburgers begonnen vrij goed, maar dat leverde toch weinig doelgevaar op. Aan de overzijde versierde Anderlecht drie hoekschoppen, maar ook daar viel nog geen vroeg doelpunt te rapen.

Genk moest het balbezit aan de Brusselaars laten en kon enkel dreigen via de snelheid van Ito. Bij Paarswit kwam het gevaar meermaals van een sterk aanwezige Chadli, maar telkens liep het nog fout in de zone van de waarheid. Net voor de rust kreeg Vlap nog dé kans op de 0-1, maar hij stiftte het leer op het dak van het doel. Geen doelpunten dus in een eerste helft waarin de kansen eerder ontbraken, maar waarin vooral Anderlecht kon aanspraak maken op de voorsprong.

Na de koffiepauze mochten we dan toch al snel een doelkans noteren. Sardella kon de doorgebroken Paintsil nog net het schieten beletten. Deze mogelijkheid volstond om de Luminus Arena even in brand te zetten en dat bracht ook meteen het gewenste resultaat op. Heynen won het duel van Verschaeren en bediende Ito, die legde slim achteruit op goaltjesdief Samatta die het leer hard in doel knalde: 1-0! Luttele minuten later kwam ook Piotrowski dicht bij een treffer, maar ditmaal had Van Crombrugge een prima reflex in huis.

Anderlecht was even het noorden kwijt en dat verbeterde er niet op toen het eerst Sandler en daarna ook nog Kompany geblesseerd zag uitvallen. Via invallers Azdic en Cobbaut kwam paarswit in de slotfase wel nog dicht bij de gelijkmaker, maar de Limburgers kwamen steeds met de schrik vrij. Samatta miste nog dé kans op de 2-0, maar die was niet meer nodig, want zijn enige treffer volstond voor de zege.

Opnieuw een opdoffer dus voor Anderlecht, dat met 2 op 15 achterblijft én bovendien zijn centrale duo even zal kwijt zijn. Genk komt door de zege terug stilaan tussen de mensen...

MOMENT - MAN - MENING
het MOMENT
van de match
Tien minuten na de rust viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Samatta knalde de 1-0 hard in doel en dat volstond ook voor de zege.
de MAN
van de match
In de eerste helft was Chadli één van de beteren. De tweede helft was hij echter onzichtbaar. Ito was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg dankzij zijn snelheid, en dat in beide helften. Bovendien kreeg hij ook nog een assist achter zijn naam vandaag.
onze MENING
over de match
Net als de vorige weken was Anderlecht baas in de eerste helft, zonder al te veel kansen te krijgen. Maar alweer kreeg paarswit het deksel op de neus in de tweede helft. Anderlecht speelt goed voetbal, maar mist een spits. Vandaag werd daar eens Nasri geposteerd, maar ook hij blonk daar niet uit. Dat is toch een verschil met Genk. De Limburgers waren in bepaalde delen van de wedstrijd vaak de mindere, maar zij hebben wél een dodelijk wapen voorin. En zo win je wedstrijden uiteraard... Bij Anderlecht zal het de komende dagen bang afwachten worden naar de ernst van de blessures van de centrale verdedigers...

Facebook

Twitter