Voetbal

Algemeen

Zidane: 'Dit is geen oefenmatch voor ons'

10.12.2019 | Erik Duchateau

Belga

Real Madrid is al geplaatst voor de achtste finales van de Champions League, maar het zal zich woensdagavond tegen Club Brugge niet inhouden. "Dit is geen oefenmatch, maar de Champions League", counterde Zinédine Zidane, coach van Real, dinsdag op de persconferentie in het Jan Breydelstadion.

"Mijn boodschap aan mijn kleedkamer is dat dit de Champions League is en dat we altijd willen winnen", zei de Fransman, die in de competitie kan terugblikken op een reeksje van 12 op 12. Met uitduels tegen Valencia (15/12) en Barcelona (18/12) en een thuismatch tegen Athletic Bilbao (22/12) heeft Real Madrid belangrijke wedstrijden in het verschiet in La Liga. Toch ligt de focus helemaal op Club Brugge, aldus Zidane.

"Ik houd me alleen bezig met de match van morgen. Ik verwacht me aan een erg lastige wedstrijd. Club Brugge speelt immers voor de derde plaats (die recht geeft op de zestiende finales van de Europa League, nvdr). Dit is geen oefenmatch voor ons, maar de Champions League. Dit is belangrijk voor het imago van de club. We willen onze winning streak voortzetten en goed spelen morgen. We zullen ons ook met die gedachte voorbereiden."

Begin oktober kwam Club Brugge 0-2 voor in het Santiago Bernabeu-stadion, om uiteindelijk met een 2-2 gelijkspel terug te vliegen naar België. "Ook tegen PSG hebben we hen van nabij gevolgd. Ze hebben al mooie zaken getoond, we zullen morgen dan ook niet verrast zijn."

De Madrilenen zijn zonder onder meer de geblesseerde Eden Hazard, Marcelo, Toni Kroos en aanvoerder Sergio Ramos naar Brugge afgereisd. Zidane kwam nog eens terug op het blessureleed van Hazard, bij wie een breukje in de rechterenkel aan het licht kwam. "Ik weet niet of hij geopereerd moet worden, dat is niet zeker. Wat ik wel weet, is dat zijn blessure onder controle is. Ik hoop dat het minder erg is dan wat sommigen zeggen (Spaanse media gaan uit van een afwezigheid van vier tot zes weken, nvdr) en dat hij snel zijn rentree mag vieren", aldus Zidane, die toegaf dat de match tegen Club Brugge een ideale gelegenheid is om enkele bankzitters speelminuten te gunnen.

Thibaut Courtois zal naar verwachting rust krijgen en in doel vervangen worden door Alphonse Aréola, die de pers te woord stond. "We hopen hier een goede wedstrijd te spelen en te winnen", verklaarde de Franse keeper. "We willen de goede dynamiek waarin we zitten laten voortduren. Er valt misschien niet veel te winnen voor ons, maar we zijn wel degelijk gemotiveerd. We zijn totaal niet bezig met de Clasico, maar met de match van morgen. Dit is de Champions League, en die is belangrijk voor ons. In onze vorige confrontatie toonde Club Brugge zich offensief sterk. Ze scoorden snel en maakten het ons moeilijk. We willen een beetje revanche nemen voor de match in Santiago Bernabeu."

Facebook

Twitter