Voetbal

Algemeen

Hazard over uitstel EK: 'Jammer, want ik zou speelklaar geweest zijn'

26.03.2020 |

Belga

Eden Hazard heeft woensdag in een videoboodschap bij de RTBF teruggeblikt op een aantal woelige dagen in Spanje en het uitstel van het EK. Hazard vond het uitstel van het EK erg jammer. "Ik had misschien een beetje ritme gemist, maar ik had er gestaan. Kwaliteit gaat nooit verloren, hé", knipoogde hij.

Het coronavirus treft Spanje momenteel erg zwaar en dus zit er voor Hazard niets anders op dan binnen te blijven in zijn huis in Madrid. Onze landgenoot werd twee weken geleden na de besmetting van een basketballer van Real Madrid al in quarantaine geplaatst. "Alles gaat goed met mij", legde een flink bebaarde Hazard uit. "Het is afwachten voor iedereen. Ik heb gisteren nog met Zidane gebeld en ook hij weet het niet. Hopelijk kan de competitie nog beëindigd worden, anders is dat toch een teleurstelling. Net zoals iedereen ben ik ook een beetje bang van het virus. Ik wil de zwakkeren in onze samenleving niet in de problemen brengen door ze te besmetten."

Vorige week kwam het onvermijdelijke nieuws van de UEFA dat het EK met een jaar uitgesteld zal worden en dat vond de kapitein van de Rode Duivels erg jammer. Nochtans lijkt het uitstel juist voor Hazard een meevaller. De sterspeler van Real Madrid herstelt momenteel nog van een operatie aan de enkel. "Maar ik ging er sowieso bij zijn", counterde Hazard.

"Het gaat goed met mijn enkel. Ik zou op tijd speelklaar zijn geweest. Ik heb de voorbije weken hard gerevalideerd. Misschien zou ik een beetje ritme hebben gemist, maar kwaliteit gaat nooit verloren, hé. Ik vind het uitstel het meest jammer voor de fans. Maar op dit moment zijn er andere prioriteiten in de wereld." "Ik zal volgend jaar natuurlijk ook wel weer een jaartje ouder en sterker zijn", besloot Hazard positief. "Ik maak me geen zorgen. We zijn allemaal profs. Het komt goed volgend jaar."

Facebook

Twitter