Voetbal

Algemeen

Hazard helpt Dortmund aan ruime zege in Revierderby

16.05.2020 | Gert-Jan Weyters

Belga

De kop is er weer af in de Bundesliga. Na een verplichte pauze van twee maanden wegens de coronacrisis, hernam de Duitse hoogste klasse met de 26e speeldag. Borussia Dortmund luisterde de rentree op met een vlotte 4-0 zege in een Revierderby, achter gesloten deuren, tegen Schalke 04.

Het burenduel zorgt normaal voor een helse sfeer in een nokvol Signal Iduna-Park, maar nu bleef de Dortmundse voetbaltempel leeg en stil. Fenomeen HÃ¥land (29.) trok er zich echter niets van aan en zette Borussia, op aangeven van Thorgan Hazard, op 1-0. Nog voor halfweg verdubbelde Guerreiro (45.). Meteen na de pauze was de partij helemaal gespeeld, toen Hazard (48.) de 3-0 nette. Via Guerreiro (63.) werd het 4-0.

Hazard werd elf minuten voor tijd naar de kant gehaald, zijn ploegmaat Axel Witsel is out met een spierblessure. Aan de overzijde kende Benito Raman minder voorspoed en hij moest bij de rust naar de kant.

Hertha Berlijn won vlot bij Hoffenheim met 0-3. Hertha klom op voorsprong na een eigen doelpunt van Akpoguma (58.), waarna Ibisevic (60.) en Cunha (74.) de score uitdiepten. Dedryck Boyata maakte in het winnende kamp de partij vol, Dodi Lukebakio verliet elf minuten voor affluiten het terrein.

Wolfsburg, met Koen Casteels tussen de palen, zegevierde in extremis bij Augsburg met 1-2. Jedvaj (54.) wiste de 0-1 van Steffen (43.) uit, maar via invaller Ginczek (90.+1) helemaal in het gaatje trokken de Wolven alsnog aan het langste eind.

Nog op de 26e speeldag speelden RB Leipzig en Freiburg 1-1 gelijk. Ook de kelderkraker tussen Düsseldorf en Paderborn (0-0) leverde geen winnaar op.

Facebook

Twitter