Voetbal

Algemeen

Filter op sport en datum

  • 26 mrt

  FIFPro meent dat voetballers niet zomaar salarisvermindering moeten aanvaarden

  Steeds meer voetbalclubs voelen de financiële gevolgen van het coronavirus en vragen hun spelers een bijdrage in de vorm een verlaagd salaris. Of, zoals bij Anderlecht, om een maandloon in te leveren. Maar de internationale spelersvakbond FIFPro wijst erop dat niet alle voetballers evenveel verdienen en dus zomaar akkoord moeten gaan met een loonsvermindering.

 • 01 apr
  • 01 apr

  Wit-Russische voetbalfans roepen op tot boycot

  In Wit-Rusland blijven de autoriteiten zich van het coronavirus weinig aantrekken. Ook de voetbalwedstrijden gaan er gewoon door, met publiek. Dat is niet naar de zin van alle fans. De supportersverenigingen van twee clubs riepen woensdag op tot een boycot. "Het is een moeilijke beslissing voor ons om het team niet meer te steunen, maar de gezondheid van mensen is belangrijker", postten de fans van HC Neman Grodno op Instagram.

  • 01 apr

  UEFA stelt interlandbreak in juni uit

  De Europese Voetbalconfederatie UEFA heeft de interlandbreak van juni uitgesteld, zo maakte de UEFA woensdag bekend na afloop van een videoconferentie met de 55 lidstaten. De Champions League en Europa League blijven opgeschort.

  • 01 apr

  KBVB zet bondsprocureur Kris Wagner aan de deur

  De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft woensdag de samenwerking met bondsprocureur Kris Wagner stopgezet. Volgens de KBVB stond zijn positie al langer onder druk en was deze "door diens publieke Facebook posts van afgelopen week niet langer houdbaar". De stoel van de flamboyante bondsprocureur wankelde al langer, onder meer vanwege zijn stijl tijdens pleidooien. Maar zijn publieke Facebookposts over een website die hij opzette met strafpleiter Walter Damen waren de spreekwoordelijke druppel. Dat Wagner zich publiekelijk associeert met de ondervoorzitter van Beerschot, druist in tegen de principes van good governance die de KBVB hoog in het vaandel draagt.

  • 01 apr

  Spelers en staf van Bayer Leverkusen staan deel van loon af

  Bayer Leverkusen sluit zich aan bij de groeiende groep voetbalclubs die via hun spelers en staf besparen op de uitgaven. Woensdag maakte de club bekend dat de spelersgroep samen met de trainers heeft besloten een deel van hun salaris in te leveren. Daarmee steunen ze hun werkgever, die vanwege de coronacrisis heel wat inkomsten ziet wegvallen. "De hele kern wil graag een bijdrage leveren en een stuk salaris afgeven om de club in deze moeilijke omstandigheden door de coronacrisis te ondersteunen", zegt aanvoerder Lars Bender.

  • 01 apr

  "UEFA verschuift Champions League en Europa League naar juli en augustus"

  De Champions League en Europa League worden komende zomer in juli en augustus afgewerkt, zo meldde de Duitse televisiezender ZDF woensdag. Officieel is het allemaal nog niet, het Uitvoerend Comité van de UEFA moet daarvoor groen licht geven.

  • 01 apr

  Mainz wil met rist maatregelen tien miljoen euro besparen

  Bundesligaclub FSV Mainz 05 moet vanwege de coronacrisis de buikriem fors aanhalen. Woensdag maakte de club een plan bekend waarmee het de komende maanden zo'n tien miljoen euro hoopt te besparen. Een groot deel van de besparing zal bestaan uit de looninlevering die spelers, staf en bestuursleden zijn overeengekomen. In april, mei en juni staan zij allemaal een deel van hun salaris af. Verder wordt driekwart van de medewerkers op tijdelijke werkloosheid geplaatst. Verder worden alle 'niet-noodzakelijke engagementen' tijdelijk stopgezet.

  • 01 apr

  Spelers van Leipzig staan deel van loon af

  De spelers van RB Leipzig tonen zich in deze coronacrisis solidair met de medewerkers van de Duitse topclub. Ze staan een deel van hun loon af, "een cijfer met twee getallen", om hun werkgever financieel te steunen nu een belangrijk deel van de inkomsten is weggevallen."Als spelersgroep moeten wij onze bijdrage leveren", onderstreept aanvoerder Willi Orban. "Heel veel mensen verliezen vandaag hun job of worden in tijdelijke werkloosheid geplaatst. Dat dit bij RB Leipzig voorlopig niet nodig is, stemt ons tevreden. Wij willen met deze geste helpen om het zo te houden."

  • 01 apr

  Nainggolan en ploegmaats bij Cagliari leveren maand loon in

  Radja Nainggolan en zijn teamgenoten bij het Italiaanse Cagliari hebben een akkoord bereikt om een maand salaris in te leveren. Het moet de club helpen besparen nu de inkomsten zijn stilgevallen door de coronacrisis. Clubvoorzitter Tommaso Giulini reageerde bij het lokale tv-station Videolina tevreden op de geste van de spelers en technische staf. "De hele ploeg en de staf toont zich verantwoordelijk door een maand loon op te geven. Dit helpt ons om een groot deel van de verliezen op te vangen. Daarbij houden we nog geen rekening met de tv-rechten. Daar rekenen wij nu nog op omdat we hopen dat het seizoen kan volgemaakt worden."

  • 01 apr

  Meunier wil graag bij PSG blijven

  Thomas Meunier stuurt aan op een verlengd verblijf bij de Franse topclub Paris Saint-Germain, waar zijn contract op 30 juni afloopt. "Als het aan mij ligt, blijf ik bij PSG, al is er op dat vlak momenteel niet al te veel beweging", vertelde de 28-jarige Rode Duivel dinsdag aan RTBF. Over drie maanden loopt het contract van de rechterflankverdediger in de Franse hoofdstad af. Meunier zal er dan vier jaar aan de slag geweest zijn.

  • 01 apr

  Giroud dient Benzema na kleinerende opmerking van antwoord

  Olivier Giroud heeft met een kwinkslag gereageerd op de denigrerende commentaren van Karim Benzema afgelopen weekend. De spits van Real Madrid had toen verklaard "een Formule 1-bolide niet te kunnen vergelijken met een kartingwagen". "Een kartingwagen? Misschien, maar dan wel een kartingwagen die wereldkampioen is", repliceerde de aanvaller van Chelsea via de sociale media.

  • 01 apr

  Mediapro verwacht hervatting La Liga in juli

  De hoogste Spaanse voetbalcompetitie La Liga kan in juli weer worden voortgezet, verwacht de baas van Mediapro, een van de grootste tv-zenders. "Ik verwacht dat het voetbal in juli weer kan beginnen, maar wel zonder publiek. En de clubs moeten eerst een periode krijgen om zich voor te bereiden", zei Jaume Roures op de Spaanse radio.

  • 01 apr

  Barcelona bespaart 14 miljoen euro per maand op lonen

  Maandag gingen de spelers van FC Barcelona ermee akkoord gedurende de coronacrisis slechts 30 procent van hun loon te ontvangen. Het levert de Spaanse kampioen een besparing op van 14 miljoen euro per maand. Dat bevestigde voorzitter Josep Bartomeu dinsdag aan Catalunya Radio.

  • 01 apr

  Diouf, ex-voorzitter van Marseille, bezwijkt aan virus

  Voormalig voorzitter van Olympique de Marseille Pape Diouf is op 68-jarige leeftijd overleden. Hij raakte besmet met het nieuwe coronavirus en dat kostte de Senegalees uiteindelijk ook het leven.

 • 31 mrt
  • 31 mrt

  Rutte: 'geen profvoetbal tot 1 juni'

  In Nederland liggen de eredivisie en eerste divisie tot minimaal 1 juni stil. Dat vertelde de Nederlandse premier Mark Rutte dinsdag na afloop van een persconferentie over aanvullende maatregelen van het kabinet voor de bestrijding van het coronavirus.

  • 31 mrt

  FIFA wil noodlijdende clubs financieel ondersteunen

  De Wereldvoetbalbond FIFA werkt aan een plan om de vele clubs die door de coronacrisis moeilijke tijden beleven financieel te ondersteunen. "De FIFA bevindt zich in een financieel sterke positie. Het is onze plicht om zij die in nood zijn te helpen", laat een FIFA-woordvoerder dinsdag optekenen. "We kunnen bevestigen dat de FIFA aan een omvattend plan werkt om de clubs die door deze wereldwijde pandemie zijn getroffen financieel te ondersteunen."

  • 31 mrt

  Voetbalclubs hoeven drie laatste bondsbijdragen van dit seizoen niet te betalen

  Alle Belgische voetbalclubs hoeven de drie laatste bondsbijdragen van dit seizoen niet te betalen. Dat maakte de crisiscel van de KBVB dinsdag bekend. De maatregel moet de clubs die het financieel lastig hebben vanwege de coronacrisis een duwtje in de rug geven.

  • 31 mrt

  Spelers van RB Salzburg en FC Kopenhagen leveren in

  De spelers van de landskampioenen in Oostenrijk en Denemarken, respectievelijk Red Bull Salzburg en FC Kopenhagen, hebben dinsdag bekendgemaakt een deel van hun salaris af te staan. De spelers van Salzburg zullen elke maand "een bedrag van zes cijfers" overmaken aan lokale bedrijven en mensen in nood. Bij FC Kopenhagen staan de spelers twintig procent van hun loon af om de club te helpen de negatieve gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden

  • 31 mrt

  Akkoord bij clubs Bundesliga om competitie tot eind april op te schorten

  De Bundesligaclubs zijn unaniem akkoord om de Duitse voetbalcompetitie tot 30 april op te schorten. Dat deelden ze dinsdag na een videoconferentie met de 36 clubs uit eerste en tweede klasse mee. Op 13 maart werd de competitie wegens het coronavirus in eerste instantie tot 2 april stopgezet. Vorige week deed de Duitse Voetballiga de aanbeveling om de maatregel tot eind april te verlengen en die aanbeveling wordt nu gevolgd.

  • 31 mrt

  Tottenham roomt salaris van niet-spelend personeel met 20 procent af

  Om de financiële gevolgen van de coronacrisis tegen te gaan zal Tottenham het loon van zijn niet-spelend personeel met twintig procent verminderen. Dat maakte de Premier League-club dinsdag bekend. De club van Jan Vertonghen en Toby Alderweireld doet daarvoor deels een beroep op het noodplan dat de Britse regering in het leven riep om jobs te beschermen. "We mogen dan wel de achtste club ter wereld zijn op het gebied van inkomsten, maar dat is nu compleet irrelevant. Dit virus treft iedereen", verklaarde voorzitter Daniel Levy

  • 31 mrt

  UEFA geeft Can twee speeldagen schorsing na rood tegen PSG

  De UEFA heeft Dortmund-middenvelder Emre Can dinsdag een schorsing van twee speeldagen opgelegd na zijn rode kaart in het slot van de terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League, op bezoek bij PSG. De Borussen verloren met 2-0 in Parijs en werden zo uitgeschakeld. De Champions League werd nadien echter opgeschort door de wereldwijde coronacrisis. Dat belette de UEFA echter niet haar straffen uit te spreken.

  • 31 mrt

  Frankfurt-coach Hütter verwacht stopzetting Europa League

  Adi Hütter, de coach van Bundesliga-club Eintracht Frankfurt, gelooft niet dat Europese competities zoals de Champions League en Europa League dit seizoen nog hervat zullen worden. De UEFA bespreekt woensdag de voortzetting van haar competities. Frankfurt, dat in de groepsfase van de Europa League nipt Standard voorbleef, haalde de laatste zestien van de Europa League. Daarin verloor het wel haar heenwedstrijd tegen het Zwitserse Basel met 0-3. Vorig seizoen misten de Duitsers maar nipt de finale van het tweede Europese toernooi.

  • 31 mrt

  Özil stelt dochtertje voor op sociale media

  Mesut Özil is enkele dagen geleden vader geworden van een dochtertje. Maandag stelden de 31-jarige Duitse middenvelder van Arsenal en zijn vrouw Amine het meisje voor op de sociale media. "Godzijdank is ons dochtertje in goede gezondheid geboren", postte het koppel bij een foto waarop Özil zijn dochter in de armen houdt en zijn vrouw op het voorhoofd kust.

  • 31 mrt

  De Petter hangt zijn voetbalschoenen aan de haak

  STVV heeft dinsdag bekendgemaakt dat middenvelder Steven De Petter zijn voetbalschoenen aan de haak hangt. De 34-jarige De Petter blesseerde zich eind vorig seizoen aan de enkel en kwam sindsdien niet meer in actie.

  • 31 mrt

  Schalke 04 geeft Harit geldboete wegens coronafeestje

  Schalke 04 heeft zijn middenvelder Amine Harit een stevige boete opgelegd wegens het bijwonen van een coronafeestje in een shishabar. Dat heeft sportief directeur Jochen Schneider dinsdag bevestigd. Toen er in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen al was opgeroepen om sociale afstand te houden vanwege het coronavirus, werd de 22-jarige Harit ruim een week geleden samen met tien andere personen in een waterpijpcafé aangetroffen door de politie. De Marokkaanse ploegmaat van Benito Raman verontschuldigde zich nadien uitgebreid, maar krijgt alsnog een "stevige boete" van de Königsblauen.

  • 31 mrt

  Newcastle United stuurt niet-spelend personeel met verlof

  Newcastle United heeft als eerste club uit de Premier League zijn niet-spelend personeel tijdelijk met verlof gestuurd omwille van de coronacrisis. Dat meldt de BBC. Directeur Lee Charnley bracht het personeel maandag met een e-mail op de hoogte. Daarin legt hij uit dat de beslissing noodzakelijk is om de toekomst van de club veilig te stellen. De werknemers worden aangeraden een uitkering aan te vragen bij het Engelse noodfonds voor het behoud van banen en inkomen tijdens de pandemie.

  • 31 mrt

  Hertha Berlijn laat clubicoon Pal Dardai terugkeren als jeugdcoach

  Bundesliga-club Hertha Berlijn heeft clubicoon Pal Dardai opnieuw aan boord gehesen. De 44-jarige Hongaar, een clubicoon in de Duitse hoofdstad, moest vorige zomer zijn post als hoofdcoach verlaten. Komend seizoen keert hij terug als jeugdcoach. "We moeten nog bekijken welk jeugdteam hij zal leiden", liet algemeen manager Michael Preetz in het Duitse Bild optekenen.

  • 31 mrt

  MSK Zilina wordt onder curatele geplaatst en ontslaat 17 spelers

  De Slovaakse topclub MSK Zilina is maandag onder curatele geplaatst als gevolg van de coronacrisis. De club kampt met grote financiële problemen na de stopzetting van het Slovaakse kampioenschap. Zeventien spelers werden ontslagen omdat ze geen salarisverlaging accepteerden.

  • 31 mrt

  Crisisoverleg over Italiaanse competitie is uitgesteld

  Vandaag/maandag stond in Italië een crisisoverleg gepland over de stopgezette voetbalcompetitie en het (tijdelijk) beperken van de spelerslonen. Maar de vergadering tussen de spelersvakbond AIC en de clubs uit de Serie A werd uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet vastgelegd. De Serie A ligt al stil sinds 8 maart. De Italiaanse minister van Sport Vincenzo Spadafora liet afgelopen weekend nog weten dat de kans op een hervatting van de competitie begin mei "onrealistisch" is vanwege het in Italië fel woekerende coronavirus. Volgens AIC-voorzitter Damiano Tomassi leeft de vrees dat het seizoen er definitief opzit.

  • 31 mrt

  Rummenigge wil seizoen met Bayern helemaal afwerken

  Morgen/dinsdag bespreekt de Duitse Voetballiga tijdens een algemene vergadering in Frankfurt hoe het verder moet met de stilgelegde Bundesliga. Karl-Heinz Rummenigge, CEO van Bayern München, zal er vragen dat het volledige seizoen wordt afgewerkt, ook al betekent dat voetballen tot in september. "We moeten dit seizoen zeker afmaken, omdat dit sportief het eerlijkste is en natuurlijk ook om economische redenen. We moeten de schade zo beperkt mogelijk trachten te houden", zegt Rummenigge in een interview met Frankfurter Allgemeinen Zeitung.

 • 30 mrt
  • 30 mrt

  Aston Villa beboet aanvoerder Grealish

  Aston Villa heeft zijn aanvoerder Jack Grealish een boete opgelegd omdat hij zich niet heeft gehouden aan de quarantainevoorschriften van de Britse overheid. Dat laat de club uit de Premier League maandag weten.

  • 30 mrt

  Genk legt Junya Ito vast tot 2023

  KRC Genk heeft de huuroptie in het contract van Junya Ito gelicht. De 27-jarige Japanse international wordt definitief overgenomen van Kashiwa Reysol. Hij ondertekende bij de uittredende kampioen een contract tot 2023, zo maakte de club maandag bekend.

  • 30 mrt

  Ronaldo steekt hulpverleners een hart onder de riem

  Cristiano Ronaldo heeft twee dagen nadat hij met de rest van de spelersgroep van Juventus een akkoord vond om de komende vier maanden zijn salaris te laten vallen, vanuit zijn geboorte-eiland Madeira alle hulpverleners geprezen in hun strijd tegen het coronavirus. "Laat ons deze moeilijke tijden dankbaar zijn voor de zaken die er echt toe doen: gezondheid, familie en geliefden", begon Ronaldo in zijn Instagrampost. "Blijf allemaal thuis en help zo de hulpverleners vechten om levens te redden."

  • 30 mrt

  UEFA vergadert woensdag met nationale federaties

  De Europese Voetbalconfederatie UEFA heeft de vertegenwoordigers van zijn 55 lidstaten uitgenodigd om komende woensdag op de middag een videoconferentie te houden. Dat meldt de UEFA maandag. Tijdens die videoconferentie zal de UEFA een update geven over de vooruitgang die de twee werkgroepen die twee weken geleden werden opgericht hebben geboekt. Ook zal gediscussieerd worden over mogelijke kalenderoplossingen gezien de coronacrisis. "In de meeting zullen we de ontwikkelingen in alle UEFA-competities (nationale ploegen en clubs) bekijken", zo klinkt het. "We zullen ook de vooruitgang bij de FIFA en op Europees niveau over zaken zoals spelerscontracten en het transfersysteem bespreken."

  • 30 mrt

  Spelers van FC Barcelona accepteren dan toch salarisverlaging

  De spelers van FC Barcelona nemen gedurende de coronacrisis genoegen met 30 procent van hun salaris. Ze hebben ook beloofd om ervoor te zorgen dat alle medewerkers van de club wel hun volledige salaris zullen ontvangen. De spelers verspreidden maandag een verklaring via hun sociale media.

  • 30 mrt

  Ploegmaat van Vermaelen is eerste positieve geval in J-League

  De Japanse verdediger Gotoku Sakai van Vissel Kobe heeft als eerste speler in de J-League positief getest op het coronavirus. Dat heeft de club maandag bekendgemaakt. De 29-jarige ploegmaat van onder meer Rode Duivel Thomas Vermaelen en Andrés Iniesta maakte volgens Vissel Kobe woensdagnacht koorts. De volgende dag werd in het ziekenhuis een luchtweginfectie vastgesteld. Sakai kreeg ook hoofd- en keelpijn en verloor zijn reukzin, waarna besloten werd de voormalige Japanse international (42 caps) te testen op het coronavirus. Die test bleek maandag positief. Volgens de club vertonen geen andere spelers symptomen.

  • 30 mrt

  Aandeel van Juventus op de beurs stijgt door verlaging van salarissen

  Het aandeel van voetbalclub Juventus is maandagmorgen op de Beurs van Milaan flink gestegen. De stijging komt er na de beslissing van de spelers om hun salarissen voor de maanden maart tot en met juni te laten vallen omwille van de coronacrisis, die veel clubs in een lastig parket brengt.

  • 30 mrt

  Transferwaarde voetballers zakt met 28 procent

  De verspreiding van het coronavirus, die nagenoeg wereldwijd het voetbal heeft stilgelegd, leidt ertoe dat de transferwaarde van de spelers in de vijf grote Europese competities met 28 procent zakt. Dat berekende het researchbureau CIES (International Centre for Sports Studies).

  • 30 mrt

  Benzema kleineert Giroud: 'Je gaat F1 toch niet vergelijken met karting'

  Karim Benzema was zondag heel duidelijk tijdens een vragenronde op Instagram waarin zijn landgenoot en collega-aanvaller Olivier Giroud ter sprake kwam. Bij de vraag of Giroud de terechte diepe spits van Frankrijk is, antwoordde Benzema - duidelijk geen grote fan - dat "je Formule 1 en karting niet met elkaar kan vergelijken". Waarna hij fijntjes opmerkte dat hij wist dat hij Formule 1-niveau was.

  • 30 mrt

  Mignolet schenkt tablets aan Sint-Trudo Ziekenhuis Sint-Truiden

  Simon Mignolet heeft tablets geschonken aan het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden. Dat heeft de doelman van Club Brugge maandag aangekondigd op Instagram. "Zoals de meesten onder jullie wel weten ben ik een geboren en getogen Truienaar. Sint-Truiden is zwaar getroffen door het coronavirus", verklaart Mignolet in een videoboodschap. "Ik wou hulp bieden aan het ziekenhuis dat me nauw aan het hart ligt, want mijn zoon is er geboren en onlangs is mijn moeder er succesvol geopereerd."

  • 30 mrt

  Alderweireld en Vertonghen trainen via videoverbinding

  Vanaf deze week trainen ook de spelers van Tottenham via videoverbinding. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen voeren zo thuis oefeningen uit terwijl ze richtlijnen krijgen van coach José Mourinho en zijn assistenten. Eerder maakte ook Schalke 04 bekend op die manier online trainingen te organiseren.

  • 30 mrt

  'Neymar houdt zich wel degelijk aan regels zelfisolatie'

  PSG-ster Neymar, die na het stopzetten van de Franse competitie naar zijn vaderland Brazilië trok, houdt zich daar wel degelijk strikt aan de regels van zelfisolatie. Dat verklaart zijn entourage. Die reageerde daarmee zondag op de controverse die is ontstaan rond foto's die Neymar donderdag zelf op Instagram postte en waarop onder meer te zien is hoe hij met wat vrienden voetvolley speelt.

 • 29 mrt
  • 29 mrt

  Shanghai SIPG plaatst Arnautovic in quarantaine in Dubai

  De Oostenrijkse spits Marko Arnautovic verblijft momenteel in quarantaine in Dubai. Daar werkte hij onlangs een trainingskamp af met Shanghai SIPG en moest hij na een kort verblijf in Duitsland op orders van zijn club terug naartoe keren.

  • 29 mrt

  Kane ziet niets in uitspelen competitie in zomermaanden

  Harry Kane, ploegmaat van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen bij Tottenham Hotspur, voelt er weinig voor om het huidige Premier League-seizoen in juli en augustus uit te spelen. "Neen, daar zie ik niets in", liet de aanvoerder van Engeland weten. "In die periode kunnen we ons beter bezighouden met het nieuwe seizoen."

  • 29 mrt

  Fortuna Düsseldorf neemt financiële maatregelen in coronacrisis

  Om de financiële gevolgen van de coronacrisis in te perken, heeft Fortuna Düsseldorf een deel van zijn personeel in tijdelijke werkloosheid geplaatst. De bestuursleden zien vrijwillig af van een deel van hun salaris. Dat maakte de Bundesligaclub zondag bekend. De spelers zullen met een eigen solidariteitsactie komen, details daarover werden nog niet vrijgegeven.

  • 29 mrt

  Tottenham geeft Son toestemming om terug te keren naar Zuid-Korea

  Tottenham Hotspur heeft zondag groen licht gegeven aan aanvaller Son Heung-min, die al sinds half februari geblesseerd aan de zijlijn staat, om "omwille van persoonlijke redenen" terug te keren naar zijn vaderland Zuid-Korea. De 27-jarige Son zal samen met zijn ouders terugvliegen naar hoofdstad Seoul. Daar wacht hem een periode van veertien dagen in quarantaine. Dat verplicht de Zuid-Koreaanse overheid momenteel aan elk individu die het land binnenkomt.

  • 29 mrt

  Dortmund traint vanaf maandag in groepjes van twee

  Bij de Duitse topclub Borussia Dortmund van Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard wordt vanaf komende maandag opnieuw getraind in kleine groepen. Dat heeft middenvelder Emre Can zondag gezegd op de tv-zender Sport1. "Morgen gaan we er weer tegenaan. We willen rustig starten, in groepjes van twee spelers", stelde de middenvelder.

  • 29 mrt

  AS Roma zal medisch personeel eren in eerste match na coronacrisis

  De Serie A-club AS Roma zal bij zijn eerste thuiswedstrijd met publiek na de coronacrisis het medisch personeel in de bloemetjes zetten. Onder meer 5000 tickets zullen geschonken worden aan artsen en verpleegkundigen. Verder zullen de Romeinen hulde brengen aan de zorgverleners die tijdens de coronacrisis het leven lieten. Ook zal een deel van de ticketinkomsten van die wedstrijd in het Stadio Olimpico naar de clubcampagne gaan die geld inzamelt voor medische benodigdheden in de Italiaanse hoofdstad.

  • 29 mrt

  Navas keert met peperdure privé-vlucht terug naar huis

  PSG-doelman Keylor Navas heeft in Frankrijk voor gefronste wenkbrauwen gezorgd. De Costa Ricaan heeft ondanks de strikte coronamaatregelen die de Franse regering instelde, een privé-vlucht naar zijn thuisland genomen. Dat bracht sportzender ESPN zondag naar buiten. Aan die vlucht zou een prijskaartje van liefst 200.000 euro hebben gehangen.

  • 29 mrt

  Italiaanse minister van Sport vindt herneming Serie A op 3 mei onrealistisch

  De Italiaanse minister van Sport, Vincenzo Spadafora, denkt dat het hernemen van de wedstrijden in de Serie A vanaf 3 mei "onrealistisch" is. Dat heeft hij zondag verklaard in een interview met de krant La Repubblica.

  • 29 mrt

  Godin: 'We waren tot het allerlaatste moment blootgesteld'

  Diego Godin, ploegmaat van Romelu Lukaku bij Inter Milaan, betreurt dat het Italiaans voetbal niet eerder is stilgelegd omwille van de coronacrisis. "We waren tot het allerlaatste moment blootgesteld. Ze kozen ervoor om door te gaan en te bekijken of we konden blijven spelen, tot de situatie onhoudbaar werd", verklaart de aanvoerder van Uruguay in een interview met ESPN.

  • 29 mrt

  Turkse recordinternational Rüstü Reçber is ook besmet

  De Turkse recordinternational Rüstü Reçber is besmet met het coronavirus. Dat meldde de partner van de 46-jarige keeper zaterdag. "Alles was in orde, totdat hij plotseling symptomen ging vertonen. Dit zijn moeilijke tijden en we zijn nog steeds in shock. Mijn enige verzoek aan iedereen is om na te denken en respect te tonen. Onze zoon en dochter en ikzelf hebben negatief getest en we mogen hem niet bezoeken in het ziekenhuis", schreef de partner van de doelman op Instagram.

  • 29 mrt

  De Witte wil reguliere competitie afwerken

  AA Gent-voorzitter Ivan De Witte heeft zaterdag bij VTM Nieuws de positie van zijn club verduidelijkt bij de onderhandelingen binnen de Pro League over het al dan niet stopzetten van de Jupiler Pro League. "Wij pleiten ervoor de 30ste speeldag af te werken, als de gezondheidsmaatregelen dat toelaten", aldus De Witte. Gent kan op die slotspeeldag zijn tweede plaats nog verliezen. "Maar we willen geen opportunistische stelling innemen."

  • 29 mrt

  Atlético Madrid rouwt om dood van jeugdspeler

  Atlético Madrid heeft zaterdag het overlijden van haar 14-jarige jeugdspeler Christian Minchola bekendgemaakt. De club onthulde de doodsoorzaak niet, maar volgens Spaanse media is zijn dood niet gerelateerd aan het in Spanje hevig woekerende coronavirus. De hele club is in rouw en liet haar vlag halfstok hangen ter ere van de jonge aanvaller, die aan zijn zesde seizoen in de jeugdopleiding van Atlético Madrid bezig was.

 • 28 mrt
  • 28 mrt

  Spelers van Juventus leveren vier maanden salaris in

  De spelers van Italiaans kampioen Juventus hebben zaterdag besloten vier maanden loon af te staan als gevolg van de coronacrisis. Juventus maakte het nieuws bekend op haar website. De geste van de spelers bespaart de Oude Dame liefst 90 miljoen euro.

  • 28 mrt

  West Ham heeft acht spelers met milde symptomen

  Premier League-club West Ham United heeft acht spelers in quarantaine geplaatst "omdat ze milde symptomen vertonen van het coronavirus". Dat schreef de vicevoorzitster van de club, Karren Brady, zaterdag in haar column in The Sun. Ze maakte niet bekend om welke spelers het gaat.

  • 28 mrt

  Lierse Kempenzonen stelt Tom Van Imschoot aan

  Lierse Kempenzonen heeft zijn nieuwe coach voorgesteld. De bijna veertigjarige Tom Van Imschoot ondertekende op het Lisp een contract voor twee seizoenen. De fusieclub werd het voorbije seizoen, dat vrijdag door de voetbalbond werd beëindigd omwille van het coronavirus, dertiende in de eerste amateurdivisie en kon zich zo maar net redden.

  • 28 mrt

  Chelsea stelt bouw nieuwe stadion opnieuw uit

  Chelsea heeft besloten de bouw van haar nieuw voetbalstadion opnieuw uit te stellen. Dat maakte de Londense club, met nog steeds Rode Duivel Michy Batshuayi in haar rangen, bekend in een korte verklaring op haar website.

  • 28 mrt

  HSV ontslaat CEO

  In volle coronacrisis heeft de Duitse traditieclub Hamburg, intussen afgegleden naar de Tweede Bundesliga, zijn CEO ontslagen. Bernd Hoffmann moet plaatsruimen na een machtstrijd. Clubicoon Marcell Jansen, die in januari vorig jaar tot voorzitter werd verkozen, neemt er de functie van CEO bij.

  • 28 mrt

  Roda houdt Croux langer aan boord

  De Nederlandse tweedeklasser Roda JC heeft zaterdag de optie in het contract van onze landgenoot Jordy Croux gelicht. De 26-jarige Limburger ligt nu tot juni 2021 vast bij de traditieclub uit Kerkrade.

  • 28 mrt

  Roma bezorgt hulppakketten bij oudste abonnementhouders

  De Italiaanse voetbalclub AS Roma heeft pakketten met voedsel en medische hulpmiddelen bezorgd bij alle abonnementhouders van 75 jaar en ouder. De club stelde tientallen pakketten samen met daarin onder meer pasta en flessen water, maar ook met mondmaskertjes, handschoenen en desinfecterende handgel.

  • 28 mrt

  Stadion van Wales wordt gebruikt als tijdelijk ziekenhuis

  Het Millenium Stadium in Cardiff, het nationaal stadion van Wales, zal als een tijdelijk ziekenhuis met 2.000 extra bedden gebruikt worden in de strijd tegen het coronavirus. Verschillende specialisten zijn momenteel aan de slag om het tijdelijk ziekenhuis gebruiksklaar te maken.

  • 28 mrt

  Speler van Celta de Vigo vlucht van Spanje naar Denemarken

  De Deense voetballer Pione Sisto heeft zonder toelating van zijn club Celta de Vigo Spanje verlaten voor het land waar hij is opgegroeid. De 25-jarige vleugelspeler trok zich daarbij niets aan van de lockdown in Spanje. Hij riskeert een sanctie van zijn club, zo melden verschillende Spaanse media. Een bevestiging van Celta de Vigo is er evenwel (nog) niet.

  • 28 mrt

  FC Barcelona en sponsor schenken 30.000 mondmaskers

  FC Barcelona zal in de strijd tegen het coronavirus 30.000 mondmaskers schenken aan de Catalaanse regering. Dat heeft de koploper in La Liga zaterdag bekendgemaakt.

  • 28 mrt

  Antwerp licht optie in contract Quirynen

  Antwerp heeft de optie voor twee bijkomende seizoenen in het contract van de 18-jarige Robbe Quirynen gelicht. De jonge rechtsachter blijft zo tot medio 2022 bij de Great Old, zo maakte de club vrijdag bekend.

  • 28 mrt

  Schalke 04-spelers trainen online in groep

  De spelers van Schalke 04 volgen thuis op vaste tijdstippen het trainingsprogramma van de club, terwijl ze via een videocall met elkaar in contact staan. Dat heeft de Bundesliga-club van Benito Raman zaterdag bekendgemaakt. Omwille van de coronacrisis kunnen normale groepstrainingen momenteel niet doorgaan.

 • 27 mrt
  • 27 mrt

  Heracles wil verder met Van den Buijs en Schoofs

  Heracles Almelo heeft bekendgemaakt de aflopende contracten van onze landgenoten Dario Van den Buijs en Lucas Schoofs graag te willen verlengen. Hun overeenkomsten werden formeel opgezegd - een administratieve maatregel - maar de club heeft bij beide spelers aangegeven in gesprek te willen gaan voor een contractverlenging.

  • 27 mrt

  Marco Reus schenkt half miljoen aan lokale bedrijven

  Veel topsporters hebben de voorbije dagen hun groot hart laten zien en flinke stortingen overgemaakt om de strijd aan te gaan met het coronavirus en ook Marco Reus blijft niet achter. De kapitein van Borussia Dortmund, het team van Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard, richtte het project 'Help your hometown' op en stortte 500.000 euro aan lokale KMO's om de financiële gevolgen door het coronavirus te bestrijden.

  • 27 mrt

  Premier League start pas opnieuw wanneer het écht veilig is

  Alle Engelse profclubs, die uit de Premier League inbegrepen, hebben vrijdag in een gezamenlijke verklaring laten weten het seizoen alleen te zullen hervatten als het echt 'safe' is. Hoewel de financiële consequenties van het niet-uitspelen van de competities immens zijn, mag dat bij de moeilijke beslissingen die komen gaan geen rol spelen.

  • 27 mrt

  La Louvière Centre niet akkoord met stopzetting competitie

  La Louvière Centre, actief in de eerste amateurdivisie, heeft aangekondigd niet akkoord te gaan met de beslissing van de KBVB eerder op de dag om omwille van het coronavirus alle amateur- en jeugdcompetities dit seizoen definitief stop te zetten en daarbij de huidige standen als eindstanden te beschouwen. Het eerste elftal van de Henegouwers zakt bij een stopzetting van de competitie naar de tweede amateurdivisie.

  • 27 mrt

  Dybala en Hudson-Odoi genezen

  Paulo Dybala (Juventus) en Callum Hudson-Odoi (Chelsea) zijn helemaal genezen na hun besmetting door het coronavirus. Dat maakten hun respectievelijke clubs vrijdag bekend.

  • 27 mrt

  Manchester United biedt abonnees terugbetaling aan

  Manchester United heeft haar abonneehouders vrijdag een gedeeltelijke terugbetaling voorgesteld indien de Premier League dit seizoen omwille van de coronacrisis niet meer zal afgewerkt worden of als de wedstrijden achter gesloten deuren zouden doorgaan. De fans kunnen hun terugbetaling ook omzetten in een korting op een abonnement voor volgend seizoen.

  • 27 mrt

  Halve finales in Duitse beker worden uitgesteld

  De Duitse voetbalbond (DFB) heeft vrijdag het uitstel van de halve finales van de DFB Pokal, de Duitse beker, bekendgemaakt. Omwille van het coronavirus kunnen de duels tussen Bayern München en Eintracht Frankfurt en tussen vierdeklasser FC Saarbrücken en Bayer Leverkusen, die voorzien waren op 21 en 22 april, niet doorgaan. Nieuwe data zijn er nog niet. Het uitstel lag in de lijn der verwachting, omdat eerder de Bundesliga tot minstens 30 april 'on hold' werd gezet.

  • 27 mrt

  Ook Atlético Madrid stelt gedeeltelijk werkloosheidsplan voor

  Na FC Barcelona en Espanyol Barcelona heeft ook Atlético Madrid een plan van gedeeltelijke werkloosheid voorgesteld om de economische moeilijkheden door de wereldwijde coronacrisis het hoofd te bieden. De club van Rode Duivel Yannick Carrasco gaf op haar website aan dat "om het welzijn van de club te verzekeren terwijl ons land in een noodtoestand verkeert maatregelen nodig zijn".

  • 27 mrt

  Spelers van Schalke doen afstand van deel van salaris

  De spelers van Bundesliga-club Schalke 04 hebben vrijdag aanvaard tijdens de coronacrisis een deel van hun loon af te staan. Benito Raman is één van de smaakmakers van de Königsblauen.

  • 27 mrt

  Profclubs vragen Pro League in open brief om snelle beslissing

  Een aanzienlijk deel van de Belgische profclubs vraagt de Pro League een snelle beslissing te nemen over het verdere verloop van de voetbalcompetitie. Ze doen dat in een open brief aan de voorzitter, CEO en Raad van bestuur van de Pro League, verzonden door STVV-voorzitter David Meekers en "gesteund door bijna drie vierde van de leden van de Pro League".

Archief

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer