Voetbal

Algemeen

Filter op sport en datum

  • 26 mrt

  Voormalige Franse bondscoach overleden

  De voormalige Franse bondscoach Michel Hidalgo is donderdagnamiddag op 87-jarige leeftijd overleden, zo melden Franse media. Hidalgo was tussen 1976 en 1984 bondscoach van Frankrijk. In zijn afscheidsjaar leidde hij Les Bleus in eigen land naar de Europese titel.

 • 04 apr
  • 04 apr

  Xavi schenkt miljoen euro aan ziekenhuis in Barcelona

  Xavi Hernandez en zijn echtgenote Nuria Cunillera hebben een miljoen euro overgemaakt aan het Hospital Clinic de Barcelona. Ze gingen daarmee in op een oproep van de instelling om donaties in de strijd tegen het nieuwe coronavirus.

  • 04 apr

  Liverpool stuurt groot deel van haar personeel op betaald verlof

  Champions League-winnaar Liverpool heeft een groot deel van haar personeel vakantie gegeven. De medewerkers krijgen wel hun volledige salaris doorbetaald, zo benadrukte de koploper in de Premier League zaterdag.

  • 04 apr

  Voetbalseizoen in Tadzjikistan start gewoon

  Ondanks het wijdverspreide coronavirus is zaterdag het nieuwe voetbalseizoen begonnen in Tadzjikistan. Uittredend kampioen FC Istiklol won de Supercup tegen FK Khujand met 2-1. De wedstrijd in het nationaal stadion in de hoofdstad vond wel achter gesloten deuren plaats. Zondag begint de competitie in Tadzjikistan. Het land heeft voorlopig, officieel, geen enkele besmetting van het coronavirus.

  • 04 apr

  FIFA wil leeftijdslimiet voor olympisch voetbaltornooi optrekken

  De Wereldvoetbalbond FIFA overweegt de leeftijdslimiet voor deelname aan het olympisch voetbaltoernooi voor mannen in Tokio op te trekken. Het is een van de aanbevelingen van de werkgroep die zich binnen de organisatie buigt over de gevolgen van de coronacrisis.

 • 03 apr
  • 03 apr

  Werkgroep binnen FIFA vraagt alle internationale wedstrijden in juni uit te stellen

  De werkgroep binnen de FIFA die zich buigt over de gevolgen van de coronacrisis heeft vrijdag aanbevolen alle internationale wedstrijden in de maand juni uit te stellen. De werkgroep werd twee weken geleden opgericht. Vrijdag bracht het via een telefonische conferentie een reeks maatregelen naar buiten.

  • 03 apr

  Serie A denkt nog lang niet aan heropstart

  Net als de Premier League eerder op de dag heeft ook de Serie A vrijdag besloten omwille van de coronacrisis tot nader order geen wedstrijden te organiseren. "Er zal pas overwogen de wedstrijden te hervatten wanneer de gezondheidstoestand dit toelaat", liet de Italiaanse profliga na een videoconferentie met alle betrokken partijen in een persbericht optekenen.

  • 03 apr

  Deschacht jaar langer bij Zulte Waregem

  Zulte Waregem heeft bekendgemaakt het aflopende contract van Olivier Deschacht met één seizoen te verlengen. De 39-jarige verdediger kwam vorige zomer over van Sporting Lokeren. Voordien speelde hij liefst 601 wedstrijden in de hoofdmacht van Anderlecht.

  • 03 apr

  Faillissement dreigt voor 13 Duitse voetbalclubs

  Maar liefst 13 van de 36 voetbalclubs uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga dreigen failliet te gaan vanwege de coronacrisis. Dat meldt Kicker op basis van cijfers die tijdens een videoconferentie tussen alle Duitse profclubs bekend zouden zijn gemaakt.

  • 03 apr

  Evocatieverzoek tegen nietigverklaring Virton-Beerschot ongegrond

  Excelsior Virton heeft bij de Evocatiecommissie van de KBVB bot gevangen in de procedure tegen de nietigverklaring van de thuismatch tegen Beerschot. "Het evocatieverzoek is ongegrond verklaard", bevestigde de KBVB vrijdag aan Belga.

  • 03 apr

  BAS behandelt klacht van Virton op 23 april

  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zal zich op donderdag 23 april buigen over de klacht van Excelsior Virton tegen "het discriminerende karakter" van bepaalde licentievoorwaarden in het bondsreglement. Dat bevestigde de 1B-club vrijdag.

  • 03 apr

  Bayern gaat langer door met coach Flick

  Hansi Flick blijft ook na dit seizoen hoofdcoach bij Bayern München. De 55-jarige Duitser heeft een contract tot juni 2023 ondertekend. Dat heeft de Duitse topclub vrijdag gemeld. Flick nam begin november over bij de Beierse grootmacht na het ontslag van de Kroaat Niko Kovac. Enkele weken later maakte bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge al duidelijk dat Flick zeker tot eind deze jaargang hoofdcoach zal blijven. Nu werd de overeenkomst verlengd tot juni 2023.

  • 03 apr

  La Liga vraagt clubs gebruik te maken van technische werkloosheid

  De Spaanse profliga heeft haar clubs vrijdag aangemoedigd gebruik te maken van het statuut van technische werkloosheid om financieel niet (verder) in de problemen te komen in de in Spanje erg hevig woekerende coronacrisis. "Op die manier kan herstel na de crisis gegarandeerd worden", liet La Liga in een persbericht noteren.

  • 03 apr

  Werder Bremen mag trainingen in kleine groepjes niet hervatten

  Werder Bremen mag van de lokale autoriteiten de trainingen niet hervatten, ook niet in kleine groepjes. De oefensessies liggen momenteel stil wegens de coronacrisis.

  • 03 apr

  Premier League herneemt pas 'als medische toestand het toelaat'

  De Premier League heeft vrijdag aangekondigd dat het haar competitie begin mei enkel zal starten "met de volledige steun van de Britse regering en wanneer de medische toestand dat toelaat". De Premier League hoopt ook dat de spelers ermee akkoord gaan dertig procent van hun jaarlijks salaris af te staan om zo de financiële gevolgen van het coronavirus te helpen dragen.

  • 03 apr

  Hoffenheim begint volgende week opnieuw met trainingen

  Bundesliga-club Hoffenheim begint volgende week weer voorzichtig met trainen. Het team heeft toestemming gekregen om met kleine groepjes tegelijk weer aan de slag te gaan op het trainingscomplex in Zuzenhausen.

  • 03 apr

  UEFA-voorzitter herhaalt dreigement: 'België riskeert Europese tickets te verliezen'

  UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft vrijdag in gesprek met de Duitse openbare omroep ZDF herhaald dat de Europese tickets van ons land op het spel staan, indien we voortijdig onze hoogste klasse stopzetten. De UEFA verspreidde haar standpunt donderdagavond al een eerste keer in een omzendbrief aan haar leden.

  • 03 apr

  Jonckheere ruilt KVO voor KVK

  Michiel Jonckheere verlaat KV Oostende en speelt de komende twee seizoenen voor KV Kortrijk. Beide West-Vlaamse teams maakten de transfer van de middenvelder vrijdagnamiddag bekend.

  • 03 apr

  Dortmund stelt stadion open om zieken te behandelen

  Borussia Dortmund stelt vanaf zaterdag een deel van zijn stadion ter beschikking in de strijd tegen de coronapandemie. De Noordtribune van het Signal Iduna Park, de thuishaven van Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard, zal dagelijks tussen 12 en 16 uur worden gebruikt als behandelingscentrum voor mensen die mogelijk besmet zijn met covid-19.

  • 03 apr

  Spelers van Wolfsburg steken handje toe in supermarkt

  Enkele spelers van Bundesligaclub VfL Wolfsburg hebben vrijdag in twee supermarkten van de stad het personeel geholpen bij de dagelijkse werking in de winkel. Onder het motto "Wij bedanken de helden van elke dag" vulden ze onder meer de rekken en ruimden mee op. Zes spelers van Wolfsburg stonden vrijdagmorgen om 7 uur paraat. Naast kapitein Josuha Guilavogui ging het om Xaver Schlager, Renato Steffen, Maximilian Arnold, Pavao Pervan en Yannick Gerhardt.

  • 03 apr

  Neymar doet gulle gift

  Neymar heeft vorige week vijf miljoen Braziliaanse real (ruim 880.000 euro) overgemaakt aan hulporganisaties in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. De voetbalvedette deed dat anoniem maar het nieuws lekte uit via Braziliaanse media. Neymar verdeelde zijn gift tussen Unicef en een een fonds dat werd opgestart door lokale Braziliaanse bekendheden.

  • 03 apr

  Kabasele verrast Watford-fans met telefoongesprek

  Christian Kabasele heeft zijn vrijgekomen tijd in isolatie gebruikt om enkele supporters van zijn club Watford op te bellen. "De meeste fans die ik telefoneerde waren erg verrast, ze geloofden niet dat ik het was", vertelde de verdediger aan de Britse publieke omroep BBC. "Ik kreeg van de club een lijst met twaalf namen", deed Kabasele zijn verhaal. "Ik nam een uur de tijd om iedereen te bellen. Sommige fans konden het niet geloven en het gesprek met hen was heel kort. Maar met twee supporters heb ik een vijftiental minuten gesproken. Ze waren heel tevreden me te horen en ik vond het een fijne ervaring."

  • 03 apr

  Nog geen akkoord over loonsverlaging profvoetballers in Engeland

  Profvoetballers in Engeland brengen voorlopig nog geen collectief salarisoffer. De organisatie van de Premier League en de Football League, de drie profniveaus onder de hoogste afdeling, voerden daar de afgelopen dagen gesprekken over met spelersvakbond PFA. De onderhandelingen hebben nog niet geleid tot een akkoord.

  • 03 apr

  UEFA gaat in gesprek met twaalf gastlanden over EK 2021

  De UEFA heeft de twaalf landen die komende zomer het EK zouden huisvesten gevraagd of ze dat volgend jaar ook willen en kunnen doen. Als gevolg van de coronacrisis is het tornooi een jaar verschoven. De UEFA onderzoekt nu of de speelsteden en stadions dan opnieuw beschikbaar zijn. De speelsteden van het EK zijn Amsterdam, Rome, Baku, München, Sint-Petersburg, Kopenhagen, Londen, Glasgow, Boekarest, Bilbao, Dublin en Boedapest.

  • 03 apr

  Trainingscentra MLS blijven zeker gesloten tot 25 april

  De voetbalclubs in de Major League Soccer (MLS) zullen tot minstens 25 april moeten wachten voor ze de trainingen mogen hervatten. De Liga besliste immers dat alle trainingcentra vanwege de coronacrisis nog zeker drie weken gesloten moeten blijven.Er wordt wel een uitzondering gemaakt voor spelers die aan het revalideren zijn of een medische behandeling nodig hebben. Het MLS-seizoen werd op 12 maart geschorst en hervat zeker niet voor 10 mei.

  • 03 apr

  UEFA raadt stopzetten competitie af

  De UEFA raadt zijn leden af de nationale competities definitief te staken. "We zijn ervan overtuigd dat het voetbal de komende maanden opnieuw kan beginnen onder de voorwaarden van de autoriteiten. Elke beslissing om de nationale competitie stop te zetten is daarom voorbarig en niet gerechtvaardigd", schrijft de UEFA in een omzendbrief, die Associated Press kon inkijken.

  • 03 apr

  FIFA maakt snel werk van tijdelijke transferregels

  Om de problematische gevolgen van de coronacris voor het voetbal aan te pakken, zal de FIFA onder meer snel werk maken van tijdelijke transferregels. "We hebben een taskforce die daar al aan werkt en binnenkort voorstellen zal doen om clubs en spelers te beschermen", verklaarde FIFA-voorzitter Gianni Infantino donderdag tijdens een videovergadering met de Zuid-Amerikaanse voetbalbond.

  • 03 apr

  Britse regering roept spelers Premier League op om deel salaris in te leveren

  De Britse regering roept de spelers van de Premier League op om een deel van hun salaris af te staan. "Iedereen moet zijn rol spelen en dat betekent ook de Premier League-spelers", zei minister van Volksgezondheid Matt Hancock op een persconferentie. "Het eerste dat ze kunnen doen om te helpen, is een loonsverlaging accepteren."

  • 03 apr

  Brighton-coach Potter levert vrijwillig in

  Brighton-coach Graham Potter heeft om zijn club te helpen de financiële gevolgen van de coronacrisis te dragen vrijwillig aangeboden een aanzienlijk deel van zijn loon in te leveren. CEO Paul Barber en technisch directeur Dan Ashworth deden hetzelfde. Dat deelde de Premier League club donderdag mee.

  • 03 apr

  Feyenoord wil overleg afwachten

  In tegenstelling tot Ajax, AZ en PSV vindt Feyenoord, de nummer drie in de Eredivisie, het nog te vroeg om nu al een punt achter het seizoen te zetten. De Rotterdamse club wil graag het overleg van dinsdag tussen de Nederlandse voetbalbond en alle clubs afwachten.

 • 02 apr
  • 02 apr

  Ook AZ en PSV willen eredivisie niet meer hervatten

  Na leider Ajax willen ook AZ en PSV, de nummers twee en vier in de stand, de competitie niet meer hervatten. Dat maakten beide clubs donderdag bekend.

  • 02 apr

  Griekse voetbalcompetitie ligt tot 24 april stil

  De Griekse voetballiga heeft beslist om de nationale competitie wegens de coronacrisis verder op te schorten tot 24 april. Dan zal er een beslissing volgen over het al dan niet definitief staken van de wedstrijden.

  • 02 apr

  Carrasco en zijn Atletico-teammaats leveren 70 procent van loon in

  De spelers van Atletico Madrid gaan tijdelijk 70 procent van hun loon inleveren. Dat maakte de club van Rode Duivel Yannick Carrasco donderdag bekend. De maatregel moet de club helpen om tijdens de coronacrisis ook het niet-spelend personeel te blijven betalen. De spelers van Atletico volgen daarmee het voorbeeld van hun collega's van FC Barcelona.

  • 02 apr

  Nog geen akkoord omtrent uitstel EK's vrouwenvoetbal en beloften naar 2022

  Er is nog geen akkoord omtrent het uitstel van de Europese kampioenschappen voor vrouwen en mannenbeloften tot de zomer van 2022, zo liet de Europese Voetbalconfederatie UEFA donderdag weten. Na de videoconferentie met vertegenwoordigers van de 55 lidstaten kwamen enkele voetbalbonden met het nieuws op de proppen dat er een akkoord bereikt was om beide EK's, die komend jaar op de planning stonden, naar 2022 te verplaatsen. Beide toernooien zouden op die manier uit het vaarwater van het EK bij de mannen verdwijnen, dat vanwege de coronacrisis komende zomer niet kan plaatsvinden en eerder al verplaatst werd naar volgend jaar.

  • 02 apr

  Voormalig Real Madrid-verdediger Goyo Benito overleden

  De voormalige Spaanse international Goyo Benito is na een slepende ziekte op 73-jarige leeftijd overleden. Dat deelde zijn ex-club Real Madrid donderdag mee. De centrale verdediger speelde dertien seizoenen voor Real. Van 1968 tot 1982 hielp hij "de Koninklijke" aan zes titels en vijf bekers. 22 keer verdedigde Benito de kleuren van zijn land. In 1968 maakte hij deel uit van het team dat op de Olympische Spelen in de kwartfinales met 2-0 werd uitgeschakeld door gastland Mexico

  • 02 apr

  Voetbalclub Dijon geeft 200.000 euro aan ziekenhuizen

  De Ligue 1-club Dijon heeft twee giften van elk 100.000 euro gedaan aan de ziekenhuizen van Dijon en Besançon, ter ondersteuning in de strijd tegen het coronavirus. Dinsdag schonk Dijon al 3.600 croissants en chocoladebroodjes aan het plaatselijke ziekenhuis, in samenwerking met een bakkerij in de stad. Volgende week plant de club dat opnieuw te doen.

  • 02 apr

  De Sutter zet na titel met Knokke punt achter loopbaan

  Tom De Sutter stopt met voetballen. Dat heeft de 34-jarige aanvaller, die dit seizoen met Knokke in de tweede amateurklasse de titel pakte, donderdag via Instagram gemeld. De Sutter speelde onder meer voor Anderlecht en Club Brugge. Bij paars-wit veroverde hij drie landstitels. De Sutter werd 14 keer geselecteerd voor de Rode Duivels.

  • 02 apr

  Spelers Leipzig geven bloed

  Verschillende spelers van RB Leipzig hebben tijdens de coronacrisis bloed gegeven aan het plaatselijke universitair ziekenhuis. Dat heeft de Bundesliga-club donderdag op Twitter meegedeeld. Onder meer de Duitse internationals Lukas Klostermann en Marcel Halstenberg roepen op om hun voorbeeld te volgen.

  • 02 apr

  Rode lantaarn Brescia wil Serie A niet meer hervatten

  Massimo Cellino, voorzitter van rode lantaarn Brescia, kant zich tegen een hervatting van de Serie A in juni. Dat heeft hij donderdag verklaard in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Volgens Cellino is het hernemen van de competitie in juni "ondoenbaar en onverantwoord". Hij zou zijn team liever niet het veld zien betreden, uit respect voor de inwoners van Brescia, dat zwaar getroffen is door het coronavirus. "Ik ben in Brescia", aldus Cellino. "We hebben hier vrachtwagens die lijken vervoeren. Hier zitten we in het centrum van de epidemie."

  • 02 apr

  Son zal in april zijn dienstplicht vervullen

  De Zuid-Koreaanse aanvaller van Tottenham Son Heung-min, die eind maart de toestemming kreeg van zijn club om terug te keren naar zijn land, zal deze maand zijn dienstplicht vervullen. Hij zal vanaf 20 april op het eiland Jeju deelnemen aan een trainingskamp bij de marine. Dat melden Zuid-Koreaanse media donderdag.

  • 02 apr

  Spelers van Wolfsburg en Werder Bremen staan deel van loon af

  De spelers van VfL Wolfsburg en Werder Bremen zullen tijdens de coronacrisis een deel van hun loon afstaan. Dat hebben beide Duitse teams donderdag laten weten. Bij Wolfsburg, dat doelman Koen Casteels in de rangen telt, zullen de spelers en directie niet hun volledige salaris uitbetaald krijgen. De Wolven blijven ook solidariteitsacties steunen. Zo zullen morgen/vrijdag zes profs in lokale supermarkten bijspringen om de rekken aan te vullen. "Als team willen we onze bijdrage leveren, dat spreekt voor zich", reageert Wolfsburg-captain Josuha Guilavogui.

  • 02 apr

  Topman Bayern: 'Crisis zal ongezonde inflatie in voetbalwereld stoppen'

  Karl-Heinz Rummenigge, de sterke man bij de Duitse topclub Bayern München, denkt dat de huidige coronacrisis een einde zal maken aan de "ongezonde" inflatie binnen de voetbalwereld. "Het coronavirus en de crisis die erdoor ontstaat zal het idee van 'altijd meer, altijd duurder en altijd sneller' een halt toeroepen", klinkt het in een bijdrage in het magazine van de club.

  • 02 apr

  KV Oostende klaagt Coucke aan voor licentiecommissie

  Het financieel geplaagde KV Oostende heeft woensdagavond tijdens een anderhalf uur durende videoconferentie met de licentiecommissie haar licentiedossier verdedigd. De club verzocht de commissie met aandrang "om zich uit te spreken over de verbondenheid van (Anderlecht-voorzitter) Marc Coucke met KV Oostende", zo maakte KVO donderdag bekend.

  • 02 apr

  Ibrahimovic: 'We moeten geduld hebben en de experts vertrouwen'

  Zlatan Ibrahimovic heeft begrip voor de aanpak van de Italiaanse autoriteiten in de strijd tegen het coronavirus. "Het is tragisch dat de voetbaldivisies geschorst werden. Maar we moeten het systeem respecteren en geduld hebben", verklaart de Zweedse vedette van AC Milan Volgens de 38-jarige aanvaller moet er een oplossing gevonden worden die voor iedereen in de samenleving goed is. "De gezondheid is belangrijker dan de sport."

  • 02 apr

  Russische voetbalcompetitie ligt tot 31 mei stil

  De Russische voetbalfederatie heeft woensdag beslist om de opschorting van de competitie tot 31 mei te verlengen. Wegens de coronapandemie werd de competitie eerder al tot 10 april stilgelegd.

  • 02 apr

  Speler van Philadelphia Union is eerste positieve geval in MLS

  In de Major League Soccer heeft voor het eerst een speler positief getest op het coronavirus. Hij verdedigt de kleuren van Philadelphia Union, zo heeft de club woensdag gemeld.

 • 01 apr
  • 01 apr

  Wit-Russische voetbalfans roepen op tot boycot

  In Wit-Rusland blijven de autoriteiten zich van het coronavirus weinig aantrekken. Ook de voetbalwedstrijden gaan er gewoon door, met publiek. Dat is niet naar de zin van alle fans. De supportersverenigingen van twee clubs riepen woensdag op tot een boycot. "Het is een moeilijke beslissing voor ons om het team niet meer te steunen, maar de gezondheid van mensen is belangrijker", postten de fans van HC Neman Grodno op Instagram.

  • 01 apr

  UEFA stelt interlandbreak in juni uit

  De Europese Voetbalconfederatie UEFA heeft de interlandbreak van juni uitgesteld, zo maakte de UEFA woensdag bekend na afloop van een videoconferentie met de 55 lidstaten. De Champions League en Europa League blijven opgeschort.

  • 01 apr

  KBVB zet bondsprocureur Kris Wagner aan de deur

  De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft woensdag de samenwerking met bondsprocureur Kris Wagner stopgezet. Volgens de KBVB stond zijn positie al langer onder druk en was deze "door diens publieke Facebook posts van afgelopen week niet langer houdbaar". De stoel van de flamboyante bondsprocureur wankelde al langer, onder meer vanwege zijn stijl tijdens pleidooien. Maar zijn publieke Facebookposts over een website die hij opzette met strafpleiter Walter Damen waren de spreekwoordelijke druppel. Dat Wagner zich publiekelijk associeert met de ondervoorzitter van Beerschot, druist in tegen de principes van good governance die de KBVB hoog in het vaandel draagt.

  • 01 apr

  Spelers en staf van Bayer Leverkusen staan deel van loon af

  Bayer Leverkusen sluit zich aan bij de groeiende groep voetbalclubs die via hun spelers en staf besparen op de uitgaven. Woensdag maakte de club bekend dat de spelersgroep samen met de trainers heeft besloten een deel van hun salaris in te leveren. Daarmee steunen ze hun werkgever, die vanwege de coronacrisis heel wat inkomsten ziet wegvallen. "De hele kern wil graag een bijdrage leveren en een stuk salaris afgeven om de club in deze moeilijke omstandigheden door de coronacrisis te ondersteunen", zegt aanvoerder Lars Bender.

  • 01 apr

  "UEFA verschuift Champions League en Europa League naar juli en augustus"

  De Champions League en Europa League worden komende zomer in juli en augustus afgewerkt, zo meldde de Duitse televisiezender ZDF woensdag. Officieel is het allemaal nog niet, het Uitvoerend Comité van de UEFA moet daarvoor groen licht geven.

  • 01 apr

  Mainz wil met rist maatregelen tien miljoen euro besparen

  Bundesligaclub FSV Mainz 05 moet vanwege de coronacrisis de buikriem fors aanhalen. Woensdag maakte de club een plan bekend waarmee het de komende maanden zo'n tien miljoen euro hoopt te besparen. Een groot deel van de besparing zal bestaan uit de looninlevering die spelers, staf en bestuursleden zijn overeengekomen. In april, mei en juni staan zij allemaal een deel van hun salaris af. Verder wordt driekwart van de medewerkers op tijdelijke werkloosheid geplaatst. Verder worden alle 'niet-noodzakelijke engagementen' tijdelijk stopgezet.

  • 01 apr

  Spelers van Leipzig staan deel van loon af

  De spelers van RB Leipzig tonen zich in deze coronacrisis solidair met de medewerkers van de Duitse topclub. Ze staan een deel van hun loon af, "een cijfer met twee getallen", om hun werkgever financieel te steunen nu een belangrijk deel van de inkomsten is weggevallen."Als spelersgroep moeten wij onze bijdrage leveren", onderstreept aanvoerder Willi Orban. "Heel veel mensen verliezen vandaag hun job of worden in tijdelijke werkloosheid geplaatst. Dat dit bij RB Leipzig voorlopig niet nodig is, stemt ons tevreden. Wij willen met deze geste helpen om het zo te houden."

  • 01 apr

  Nainggolan en ploegmaats bij Cagliari leveren maand loon in

  Radja Nainggolan en zijn teamgenoten bij het Italiaanse Cagliari hebben een akkoord bereikt om een maand salaris in te leveren. Het moet de club helpen besparen nu de inkomsten zijn stilgevallen door de coronacrisis. Clubvoorzitter Tommaso Giulini reageerde bij het lokale tv-station Videolina tevreden op de geste van de spelers en technische staf. "De hele ploeg en de staf toont zich verantwoordelijk door een maand loon op te geven. Dit helpt ons om een groot deel van de verliezen op te vangen. Daarbij houden we nog geen rekening met de tv-rechten. Daar rekenen wij nu nog op omdat we hopen dat het seizoen kan volgemaakt worden."

  • 01 apr

  Meunier wil graag bij PSG blijven

  Thomas Meunier stuurt aan op een verlengd verblijf bij de Franse topclub Paris Saint-Germain, waar zijn contract op 30 juni afloopt. "Als het aan mij ligt, blijf ik bij PSG, al is er op dat vlak momenteel niet al te veel beweging", vertelde de 28-jarige Rode Duivel dinsdag aan RTBF. Over drie maanden loopt het contract van de rechterflankverdediger in de Franse hoofdstad af. Meunier zal er dan vier jaar aan de slag geweest zijn.

  • 01 apr

  Giroud dient Benzema na kleinerende opmerking van antwoord

  Olivier Giroud heeft met een kwinkslag gereageerd op de denigrerende commentaren van Karim Benzema afgelopen weekend. De spits van Real Madrid had toen verklaard "een Formule 1-bolide niet te kunnen vergelijken met een kartingwagen". "Een kartingwagen? Misschien, maar dan wel een kartingwagen die wereldkampioen is", repliceerde de aanvaller van Chelsea via de sociale media.

  • 01 apr

  Mediapro verwacht hervatting La Liga in juli

  De hoogste Spaanse voetbalcompetitie La Liga kan in juli weer worden voortgezet, verwacht de baas van Mediapro, een van de grootste tv-zenders. "Ik verwacht dat het voetbal in juli weer kan beginnen, maar wel zonder publiek. En de clubs moeten eerst een periode krijgen om zich voor te bereiden", zei Jaume Roures op de Spaanse radio.

  • 01 apr

  Barcelona bespaart 14 miljoen euro per maand op lonen

  Maandag gingen de spelers van FC Barcelona ermee akkoord gedurende de coronacrisis slechts 30 procent van hun loon te ontvangen. Het levert de Spaanse kampioen een besparing op van 14 miljoen euro per maand. Dat bevestigde voorzitter Josep Bartomeu dinsdag aan Catalunya Radio.

  • 01 apr

  Diouf, ex-voorzitter van Marseille, bezwijkt aan virus

  Voormalig voorzitter van Olympique de Marseille Pape Diouf is op 68-jarige leeftijd overleden. Hij raakte besmet met het nieuwe coronavirus en dat kostte de Senegalees uiteindelijk ook het leven.

 • 31 mrt
  • 31 mrt

  Rutte: 'geen profvoetbal tot 1 juni'

  In Nederland liggen de eredivisie en eerste divisie tot minimaal 1 juni stil. Dat vertelde de Nederlandse premier Mark Rutte dinsdag na afloop van een persconferentie over aanvullende maatregelen van het kabinet voor de bestrijding van het coronavirus.

  • 31 mrt

  FIFA wil noodlijdende clubs financieel ondersteunen

  De Wereldvoetbalbond FIFA werkt aan een plan om de vele clubs die door de coronacrisis moeilijke tijden beleven financieel te ondersteunen. "De FIFA bevindt zich in een financieel sterke positie. Het is onze plicht om zij die in nood zijn te helpen", laat een FIFA-woordvoerder dinsdag optekenen. "We kunnen bevestigen dat de FIFA aan een omvattend plan werkt om de clubs die door deze wereldwijde pandemie zijn getroffen financieel te ondersteunen."

  • 31 mrt

  Voetbalclubs hoeven drie laatste bondsbijdragen van dit seizoen niet te betalen

  Alle Belgische voetbalclubs hoeven de drie laatste bondsbijdragen van dit seizoen niet te betalen. Dat maakte de crisiscel van de KBVB dinsdag bekend. De maatregel moet de clubs die het financieel lastig hebben vanwege de coronacrisis een duwtje in de rug geven.

  • 31 mrt

  Spelers van RB Salzburg en FC Kopenhagen leveren in

  De spelers van de landskampioenen in Oostenrijk en Denemarken, respectievelijk Red Bull Salzburg en FC Kopenhagen, hebben dinsdag bekendgemaakt een deel van hun salaris af te staan. De spelers van Salzburg zullen elke maand "een bedrag van zes cijfers" overmaken aan lokale bedrijven en mensen in nood. Bij FC Kopenhagen staan de spelers twintig procent van hun loon af om de club te helpen de negatieve gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden

  • 31 mrt

  Akkoord bij clubs Bundesliga om competitie tot eind april op te schorten

  De Bundesligaclubs zijn unaniem akkoord om de Duitse voetbalcompetitie tot 30 april op te schorten. Dat deelden ze dinsdag na een videoconferentie met de 36 clubs uit eerste en tweede klasse mee. Op 13 maart werd de competitie wegens het coronavirus in eerste instantie tot 2 april stopgezet. Vorige week deed de Duitse Voetballiga de aanbeveling om de maatregel tot eind april te verlengen en die aanbeveling wordt nu gevolgd.

  • 31 mrt

  Tottenham roomt salaris van niet-spelend personeel met 20 procent af

  Om de financiële gevolgen van de coronacrisis tegen te gaan zal Tottenham het loon van zijn niet-spelend personeel met twintig procent verminderen. Dat maakte de Premier League-club dinsdag bekend. De club van Jan Vertonghen en Toby Alderweireld doet daarvoor deels een beroep op het noodplan dat de Britse regering in het leven riep om jobs te beschermen. "We mogen dan wel de achtste club ter wereld zijn op het gebied van inkomsten, maar dat is nu compleet irrelevant. Dit virus treft iedereen", verklaarde voorzitter Daniel Levy

  • 31 mrt

  UEFA geeft Can twee speeldagen schorsing na rood tegen PSG

  De UEFA heeft Dortmund-middenvelder Emre Can dinsdag een schorsing van twee speeldagen opgelegd na zijn rode kaart in het slot van de terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League, op bezoek bij PSG. De Borussen verloren met 2-0 in Parijs en werden zo uitgeschakeld. De Champions League werd nadien echter opgeschort door de wereldwijde coronacrisis. Dat belette de UEFA echter niet haar straffen uit te spreken.

  • 31 mrt

  Frankfurt-coach Hütter verwacht stopzetting Europa League

  Adi Hütter, de coach van Bundesliga-club Eintracht Frankfurt, gelooft niet dat Europese competities zoals de Champions League en Europa League dit seizoen nog hervat zullen worden. De UEFA bespreekt woensdag de voortzetting van haar competities. Frankfurt, dat in de groepsfase van de Europa League nipt Standard voorbleef, haalde de laatste zestien van de Europa League. Daarin verloor het wel haar heenwedstrijd tegen het Zwitserse Basel met 0-3. Vorig seizoen misten de Duitsers maar nipt de finale van het tweede Europese toernooi.

  • 31 mrt

  Özil stelt dochtertje voor op sociale media

  Mesut Özil is enkele dagen geleden vader geworden van een dochtertje. Maandag stelden de 31-jarige Duitse middenvelder van Arsenal en zijn vrouw Amine het meisje voor op de sociale media. "Godzijdank is ons dochtertje in goede gezondheid geboren", postte het koppel bij een foto waarop Özil zijn dochter in de armen houdt en zijn vrouw op het voorhoofd kust.

  • 31 mrt

  De Petter hangt zijn voetbalschoenen aan de haak

  STVV heeft dinsdag bekendgemaakt dat middenvelder Steven De Petter zijn voetbalschoenen aan de haak hangt. De 34-jarige De Petter blesseerde zich eind vorig seizoen aan de enkel en kwam sindsdien niet meer in actie.

  • 31 mrt

  Schalke 04 geeft Harit geldboete wegens coronafeestje

  Schalke 04 heeft zijn middenvelder Amine Harit een stevige boete opgelegd wegens het bijwonen van een coronafeestje in een shishabar. Dat heeft sportief directeur Jochen Schneider dinsdag bevestigd. Toen er in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen al was opgeroepen om sociale afstand te houden vanwege het coronavirus, werd de 22-jarige Harit ruim een week geleden samen met tien andere personen in een waterpijpcafé aangetroffen door de politie. De Marokkaanse ploegmaat van Benito Raman verontschuldigde zich nadien uitgebreid, maar krijgt alsnog een "stevige boete" van de Königsblauen.

  • 31 mrt

  Newcastle United stuurt niet-spelend personeel met verlof

  Newcastle United heeft als eerste club uit de Premier League zijn niet-spelend personeel tijdelijk met verlof gestuurd omwille van de coronacrisis. Dat meldt de BBC. Directeur Lee Charnley bracht het personeel maandag met een e-mail op de hoogte. Daarin legt hij uit dat de beslissing noodzakelijk is om de toekomst van de club veilig te stellen. De werknemers worden aangeraden een uitkering aan te vragen bij het Engelse noodfonds voor het behoud van banen en inkomen tijdens de pandemie.

  • 31 mrt

  Hertha Berlijn laat clubicoon Pal Dardai terugkeren als jeugdcoach

  Bundesliga-club Hertha Berlijn heeft clubicoon Pal Dardai opnieuw aan boord gehesen. De 44-jarige Hongaar, een clubicoon in de Duitse hoofdstad, moest vorige zomer zijn post als hoofdcoach verlaten. Komend seizoen keert hij terug als jeugdcoach. "We moeten nog bekijken welk jeugdteam hij zal leiden", liet algemeen manager Michael Preetz in het Duitse Bild optekenen.

  • 31 mrt

  MSK Zilina wordt onder curatele geplaatst en ontslaat 17 spelers

  De Slovaakse topclub MSK Zilina is maandag onder curatele geplaatst als gevolg van de coronacrisis. De club kampt met grote financiële problemen na de stopzetting van het Slovaakse kampioenschap. Zeventien spelers werden ontslagen omdat ze geen salarisverlaging accepteerden.

  • 31 mrt

  Crisisoverleg over Italiaanse competitie is uitgesteld

  Vandaag/maandag stond in Italië een crisisoverleg gepland over de stopgezette voetbalcompetitie en het (tijdelijk) beperken van de spelerslonen. Maar de vergadering tussen de spelersvakbond AIC en de clubs uit de Serie A werd uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet vastgelegd. De Serie A ligt al stil sinds 8 maart. De Italiaanse minister van Sport Vincenzo Spadafora liet afgelopen weekend nog weten dat de kans op een hervatting van de competitie begin mei "onrealistisch" is vanwege het in Italië fel woekerende coronavirus. Volgens AIC-voorzitter Damiano Tomassi leeft de vrees dat het seizoen er definitief opzit.

  • 31 mrt

  Rummenigge wil seizoen met Bayern helemaal afwerken

  Morgen/dinsdag bespreekt de Duitse Voetballiga tijdens een algemene vergadering in Frankfurt hoe het verder moet met de stilgelegde Bundesliga. Karl-Heinz Rummenigge, CEO van Bayern München, zal er vragen dat het volledige seizoen wordt afgewerkt, ook al betekent dat voetballen tot in september. "We moeten dit seizoen zeker afmaken, omdat dit sportief het eerlijkste is en natuurlijk ook om economische redenen. We moeten de schade zo beperkt mogelijk trachten te houden", zegt Rummenigge in een interview met Frankfurter Allgemeinen Zeitung.

 • 30 mrt
  • 30 mrt

  Aston Villa beboet aanvoerder Grealish

  Aston Villa heeft zijn aanvoerder Jack Grealish een boete opgelegd omdat hij zich niet heeft gehouden aan de quarantainevoorschriften van de Britse overheid. Dat laat de club uit de Premier League maandag weten.

Archief

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer