Sport.be

Wielrennen

CSC seconde sneller dan T-Mobile

11.05.2006 | Erik Duchateau

T-Mobile kwam één seconde te kort om CSC van de zege te houden in de ploegentijdrit in de Ronde van Italië. Serhiy Honchar wordt de nieuwe leider.

CSC maakte het waar in de ploegentijdrit. (foto belga)
De Belgische ploegen deden het uitstekend in de 35 kilometer lange ploegentijdrit tussen Piacenza en Cremona. Zowel Davitamon-Lotto als QuickStep-Innergetic konden even met de beste tijd pronken, maar uiteindelijk moesten ze tevreden zijn met respectievelijk de elfde en de zevende plaats.

Vooraf werden CSC en Discovery Channel getipt als kandidaat-winnaar van de ploegentijdrit. De Deense formatie van Bjarne Riis loste de verwachtingen volledig in. Bij alle tussenpunten hadden Basso en co de snelste tijd, maar aan de meet werd het toch nog spannend.

T-Mobile was niet zo snel gestart, maar maakte in de slotfase onder impuls van Jan Ullrich, Serhiy Honchar en Michael Rogers enorm veel tijd goed. Maar net niet genoeg. De magenta-trein strandde op 1 seconde. Matthias Kessler moest in de laatste hectometer een gaatje laten en dat kostte T-Mobile de zege.

BASSO SPRINGT OVER SAVOLDELLI

Honchar neemt wel de roze leiderstrui over van Stefan Schumacher. Meer dan een troostprijs voor de zielsgelukkige Oekraïner. De Gerolsteiner-ploeg van Schumacher gaf meer dan een minuut prijs en finishte als zesde.

Discovery Channel eindigde als derde op 39 seconden van CSC. Ivan Basso deed zo een uitstekende zaak en wipt in de stand over Paolo Savoldelli. De runner-up van de voorbije Tour staat nu vijfde, de Giro-winnaar van vorig jaar zesde. 

Danilo Di Luca (Liquigas), Damiano Cunego (Lampre) en Gilberto Simoni (Saunier Duval) verloren met hun teams nog meer tijd en volgen in het klassement nog verderop.

Alles over de Giro Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer