Sport.be

Wielrennen

Casper verrast de spurters

02.07.2006 | Steven Swinnen

Jimmy Casper heeft in Straatsburg de eerste rit in lijn gewonnen. Hij verraste spurtbommen Boonen, McEwen en Zabel. Gele trui Hushovd was zwaar geblesseerd na een contact met een toeschouwer.

De eerste rit van de Ronde van Frankrijk voerde het peloton van Straatsburg naar Straatsburg. Dat is natuurlijk niet ver, ware het niet dat de 176 renners een lus maakten van 185 kilometer om weer bij het vertrekpunt aan te komen. Normaal zijn er tijdens het eerste wedstrijduur een spervuur aan ontsnappingen, maar niet vandaag.


De eerste vlucht was meteen de goede. Vier Franse renners versnelden en kregen later het gezelschap van een ander trio. De zeven leiders waren: Stephane Auge (Cofidis), Matthieu Sprick (Bouygues Telecom), Benoit Vaugrenard (Francaise des Jeux), Nicolas Portal (Caisse d'Epargne), Fabian Wegmann (Gerolsteiner), Unai Etxebarria (Euskaltel) en Walter Beneteau (Bouygues Telecom).

Het team van gele trui Hushovd knapte het vuile werk op in het peloton, maar echt snel ging het daar niet. Later kwamen Davitamon-Lotto (voor McEwen) en QuickStep (voor Boonen) een hand toesteken en geheel volgens plan werden de vluchters enkele kilometers voor de meet gegrepen.

We kregen een eerste massaspurt in deze Tour en de verrassing was compleet toen Jimmy Casper iedereen te snel af was. Steven De Jongh, de locomotief voor Boonen, viel snel stil. McEwen eindigde tweede, Zabel derde. Gele trui Hushovd kwam onzacht in aanraking met een toeschouwer en is zwaar geblesseerd aan de arm.

De Amerikaan George Hincapie is de nieuwe leider in het klassement. Hij sprokkelde bonificatieseconden en rijdt in het geel.

Bekijk de beelden van de rit

Alles over de Tour Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer