Sport.be

Wielrennen

Nummer twee voor McEwen

05.07.2006 | Jan Mundus

Robbie McEwen heeft zijn tweede ritzege te pakken. De halve Belg was in de straten van Saint-Quentin te snel voor Galvez en Freire. Boonen werd vierde, maar behoudt wel de gele trui.

Robbie McEwen heeft zijn tweede ritzege te pakken. (foto photonews)
Na een korte doortocht op Belgisch grondgebied gisteren, nam de Tourkaravaan alweer afscheid van ons land. Voor de derde keer in de geschiedenis van de Ronde fungeerde Hoei als startplaats van een etappe. Over een afstand van 207 kilometer zette het peloton koers naar het Franse Saint-Quentin, met Tom Boonen in het geel.

De eerste ontsnapping van de dag, met onder meer gele trui Tom Boonen, werd al na twee kilometer in de kiem gesmoord. De tweede vlucht bleek uiteindelijk de goede te worden.

Na 18 kilometer waagde Egoi Martinez zijn kans alleen. Bradley Wiggins (Cofidis), Christophe Mengin (La Française des Jeux), Laurent Lefèvre (Bouygues Telecom) en Cédric Coutouly (Agritubel) zetten een tegenaanval op poten en vonden wat later de aansluiting bij de Spanjaard van Discovery Channel.

In de kop van het peloton nam QuickStep zijn verantwoordelijkheid. Het team van de gele trui hield de situatie onder controle en liet het vijftal niet meer dan 4'50" uitlopen. Ze hadden geen haast om de vroege vluchters snel bij de lurven te grijpen.

QuickStep liet de vijf vluchters begaan tot na de derde en laatste tussensprint van de dag. Zo konden Boonen en co zich ten volle concentreren op de massasprint. Toen naast Davitamon-Lotto ook Milram en Crédit Agricole voorin assistentie kwamen verlenen, was het liedje van het vijftal uitgezongen.

STEEGMANS PILOTEERT MCEWEN, HUSHOVD GEDEKLASSEERD

Coutouly versnelde nog even en kreeg Lefèvre en Martinez mee, maar op twee kilometer van de streep waren ze er toch aan voor de moeite. Robbie McEwen werd in volle sprint perfect in stelling gebracht door Gert Steegmans. De Australische Belg maakte het schitterend af en liet Isaac Galvez, Oscar Freire en Thor Hushovd achter zich.

Tom Boonen bolde als vijfde over de meet, maar omdat Hushovd gedeklasseerd werd wegens onregelmatig sprinten, kreeg de wereldkampioen de vierde plaats toegewezen lees meer . Boonen blijft ook in het geel. De groene trui moet hij afstaan aan Robbie McEwen, die zijn tweede ritoverwinning boekt.

Alle details over de Tour 

Bekijk de video van rit 4 Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer