Sport.be

Wielrennen

Nummer drie voor McEwen

07.07.2006 | Jan Mundus

Robbie McEwen heeft zijn derde ritzege geboekt in de Ronde van Frankrijk. Hij werd opnieuw uitstekend gepiloteerd door Gert Steegmans. Tom Boonen finishte als derde en behoudt de gele trui.

Robbie McEwen. (foto photonews)
De zesde rit met aankomst in Vitré leek opnieuw een kolfje naar de hand van de sprinters te zullen worden. Eén renner verscheen niet aan de start in Lisieux: Fabio Sacchi van Milram. De Italiaan kampte met ademhalingsproblemen.

Al na negen kilometer stak Stéphane Augé het vuur aan het lont. De Fransman kreeg het gezelschap van Guerini, Garcia Acosta, Lopez Garcia en Backstedt. Ze kregen echter geen vrijgeleide van het peloton. Net na de enige klim van de dag, de Côte de la Hunière, waren ze er al aan voor de moeite.

Ook bij de tweede ontsnapping van de dag was Augé betrokken. De aanvankelijke kopgroep van vijf werd uitgebreid tot zeventien renners, waaronder drie Belgen: gele trui Tom Boonen, Axel Merckx en Philippe Gilbert.

Drie renners vonden dat het voorin niet snel genoeg ging en glipten weg: Magnus Backstedt (Liquigas), Florent Brard (Caisse d'Epargne) en Anthony Geslin (Bouygues Telecom). Boonen en co werden weer opgeraapt door het jagende peloton, dat het leiderstrio wel liet begaan na de verschroeiende aanvangsfase.

De laatste 115 kilometer kenden een klassiek en voorspelbaar verloop. Backstedt, Brard en Geslin reden een maximale voorsprong van 5'15" bijeen, maar op vier kilometer van de meet was hun liedje uitgezongen.

In volle finale nam Lampre het beukwerk voor zijn rekening. Maar dan kwam die duivelse Gert Steegmans weer opzetten, met Robbie McEwen in zijn wiel. De Diepenbekenaar loodste McEwen naar zijn derde ritzege en eindigde zelfs nog binnen de top-tien. Daniele Bennati finishte als tweede, voor Tom Boonen, die wel de gele trui behoudt.

Bekijk de video van rit 6 

Alles over de Tour Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer